Search
Close this search box.

Boer vindt vier in de steek gelaten kittens in de stal. Als ze volwassen zijn, ontdekt hij de waarheid over hen

Ik weet dat er veel mensen zijn die niet gek zijn op katten, maar wie kan er weerstand bieden aan vier schattige kittens?

Dat is precies wat een Russische boer onlangs heeft ervaren nadat hij struikelde over een groep kittens in zijn schuur.

De boer wachtte enkele dagen tot de moeder terug zou komen naar haar nest, maar ze kwam niet opdagen. De kittens waren kennelijk, om een ​​onbekende reden, in de steek gelaten door hun moeder.

De boer nam daarom het op zich om de kittens op te voeden en hen alles te geven wat ze nodig hadden.

Maar toen de kleine katjes groeiden, begon hij te beseffen dat dit geen gewone katten waren die hij had ontdekt.

In feite leken ze weinig op “normale” katten. Toch was de boer niet zeker van zijn afkomst … totdat de waarheid naar voren kwam. Dat is toen hij onmiddellijk actie ondernam.

Op het eerste gezicht leek niets ongewoons met het nest dat de boer op zijn schuur ontdekte – vooral omdat hij weinig ervaring of kennis had van verschillende kattenrassen.

Toen de boer besefte dat deze kittens geen gewone boerderijkatten waren, nam hij contact op met het natuurreservaat Daurskys in het zuidoosten van Rusland.

Het bleek dat de katten eigenlijk manoelen waren, een ras van kleine wilde katten die in Centraal-Azië wonen.

Manoelen zijn ongeveer even groot als huiskatten. Ze hebben lange snorharen en wegen ongeveer evenveel gewone huiskatten.

Hun staarten zijn dik en hebben dezelfde dikte over hun lengte. De katten hebben heldere zwarte ringen op hun staarten en donkere vlekken op hun voorhoofd.

De vier kittens werden al snel naar het Daursky-natuurreservaat gebracht, waar ze opgevoed werden door twee vrouwelijke katten die ook in het reservaat leefden.

De moederkatten hadden geen problemen om voor de nieuwkomers te zorgen en zorgden snel voor hen alsof ze van hen waren, volgens Lovemeow.

Maar omdat deze prachtige pallaskatten in het wild thuishoren, bleven de kittens slechts een korte tijd in het natuurreservaat, totdat ze klaar waren om in het wild te worden vrijgelaten.

Volgens vertegenwoordigers van het natuurreservaat die de katten blijven volgen na hun vrijlating, hebben de kittens al vier broers en zussen gekregen en doen het goed!

Aangezien Pallaskatten of manoelen in gevaar zijn (de Animal Care International Union schat de hele populatie op minder dan 50.000 volwassen exemplaren en noemt de soort bijna bedreigd), ben ik zo blij dat deze boer zijn prachtige ontdekking naar een natuurreservaat bracht, zodat ze kan uiteindelijk worden teruggebracht naar het wild.

Ik hoop echt dat velen dit artikel delen, zodat meer mensen zich bewust kunnen worden van deze fantastische katten en de kans krijgen om hulde te brengen aan hen die hard werken voor de belangen van dieren!
[fblike]