Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boer uit Overijssel kapot van verdriet door diefstal van zijn blinde Alpaca.

Een boer uit het Overijsselse Beuningen zit in zak en as na de diefstal van een zo goed als blinde alpaca. Hij voedde het eigenhandig met het flesje op. Hij snapt overigens niet dat de dieven zo konden blunderen.

https://www.facebook.com/louis.steunebrink/posts/2305889749624722

De dieven gingen uiteindelijk aan de haal met twee hengsten. Louis Steunebrink zegt dat de blinde alpaca niets waard is en de andere hengst evenmin. Aan RTV Oost verklaarde de boer: “Ik snap het gewoon niet. Dit zijn mensen geweest die totaal geen verstand van zaken hebben.”

Volgens de boer liepen de dieven helemaal door een weide vol met merries, die wel een hoge waarde hebben, om dan uiteindelijk maar twee hengsten te stelen. Een merrie zou ongeveer 1.500 euro opbrengen, daar waar dat voor een hengst amper 200 euro is.

De boer liet verstaan dat hij het een “oerdomme actie” vindt. Over de diefstal van de blinde hengst zei de boer nog: “Die is waardeloos. Er zit geen gram vlees aan, de wol is nog niet te scheren. Daar krijgen ze geen cent voor.”

Het gaat Steunebrink echter vooral om de emotionele waarde. Hij was immers erg gehecht aan de diertjes. “Die blinde heb ik gekregen toen ‘ie vier dagen oud was, die heb ik helemaal zelf met de fles grootgebracht.”

DEEL HET BERICHT VAN LOUIS MASSAAL IN DE HOOP DAT DE ALPACA’S ZO SNEL TERUGGEVONDEN WORDEN.