Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijzondere beelden waarin Gorilla bevalt van zoontje en meteen hem kussend omhelst.

In Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute in de Verenigde Staten gebeurde er afgelopen week iets bijzonders: er werd een Westelijke laaglandgorilla geboren. Voor het eerst in negen jaar werd er een mannelijke laaglandgorilla geboren. De eerste publicatie was van het instituut zelf dat het trots vermeldde op hun website.

Verschillende ziektes en de opkomst van stropers hadden de gorilla tot een bedreigde diersoort gemaakt. Alhoewel niemand natuurlijk het exacte aantal weet, word er verwacht dat er nog maar enkele duizenden in het wild leven. Gelukkig zijn er ook instituten zoals het Smithsonian Conservation Biology Institute die ervoor zorgen dat de dieren nog wel even blijven leven.

Afgelopen zomer werd de 15-jarige gorilla Calaya zwanger van het 26-jarige mannetje. De pasgeboren baby heeft de naam Moke, je spreekt dit uit als Mo-Key. In het Lingala betekent dit ‘junior’, Lingala is de taal die door veel mensen word gesproken in de Democratische Republiek Congo, het gebied waar de laaglandgorilla van oorsprong vandaan komt.

Natuurlijk is de bijzondere bevalling op video vast gelegd, de beelden vind je hieronder. In de momenten na de bevalling zie je hoe de moedergorilla haar pasgeboren baby schoonmaakt en hem knuffelt. Raar om te zien hoeveel trekjes dit eigenlijk weg heeft van een menselijke bevalling!

Bekijk zelf de bijzondere video hieronder en deel het met je vrienden en familie op Facebook, als je het net als ons een prachtige video vindt.

Waarschuwing: de video toont beelden van een echte bevalling en is niet voor ieder publiek geschikt