Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijna een half miljard dieren zijn gestorven door de bosbranden in Australië

Gezien de lange levensduur en de enorme omvang van de bosbranden die de afgelopen maanden New South Wales hebben verwoest, is het geen verrassing dat de getroffen gebieden echt vreselijk zijn geweest.

Maar hoe erg ook? Nou, angstaanjagende nieuwe schattingen van ecologen suggereren dat bijna een half miljard inheemse Australische dieren hun leven hebben verloren sinds september.

Meer dan drie miljoen hectare New South Wales is verbrand als gevolg van de branden. Er wordt nu geprojecteerd dat maar liefst 480 miljoen zoogdieren, vogels en reptielen direct of indirect zijn gestorven.

Het internet is overspoeld met beelden van de vlammen, die door de Australische staat zijn gesloopt, waardoor leefgebieden, huizen en middelen van bestaan ​​zijn vernietigd.

Chris Dickman, hoogleraar ecologie aan de Universiteit van Sydney, vertelde Daily Mail Australia: “Sommige dingen zullen waarschijnlijk niet terugkomen. Het zijn bijna een half miljard inheemse dieren.

“Bijna zeker, veel koala’s zouden direct zijn gedood door de vlammen en waarschijnlijk indirect door een combinatie van honger, opgepikt door honden, zelfs voor degenen die het hebben overleefd.”

Het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel wezens hun leven zullen verliezen als gevolg van de branden, maar we weten dat het aantal veel hoger is dan wat iemand had kunnen voorspellen toen de branden begonnen.

Natuurgemeenschappen zullen vrijwel zeker menselijke hulp nodig hebben om het bevolkingsniveau te brengen tot wat ze vóór de crisis waren, maar toch dreigt er een onzekere toekomst.

Wat een vreselijke tragedie, en die Australië zeker nog generaties zal voelen.