Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bestuurder negeert stopbord en rijdt af op 2-jarige – dan neemt dapper oppasmeisje een snel besluit

Zelfs als zit je er constant bovenop, je kunt je kind niet beschermen van alle gevaren in de wereld, en al helemaal niet non-stop.

Snelheidsduivels op de openbare weg die rondrijden zonder op te passen voor voetgangers vormen zo’n gevaar waar je soms simpelweg niets aan kunt doen.

Eén zo’n bestuurder, die de regels negeerde bij een stopbord in Atwater Village, Los Angeles (Verenigde Staten), had de tweejarige Fox serieus kunnen verwonden, al dan niet doden.

Maar dankzij het dappere en onbaatzuchtige oppasmeisje zijn de ouders van de peuter haar nu voor eeuwig dank verschuldigd.

Oppas Caroline Maurer paste op de tweejarige Fox wanneer zijn ouders Bill en Courtney aan het werk waren.

Ze was onderweg voor haar gebruikelijke ochtendwandeling met de kleine Fox in zijn kinderwagen, toen de twee bij een kruising kwamen met vier stopborden. Er waren geen auto’s toen ze er aankwam, dus ze begon met oversteken. Toen kwam er een auto met volle vaart aanzetten, het stopbord negerend.

Moest kiezen: peuter of zijzelf
In een flits gooide Caroline zich voor de kinderwagen; tijd om weg te rennen was er niet meer. Instinctief schreeuwde ze dat de auto moest stoppen.

De auto verbrijzelde Caroline’s hand, maar Fox kwam er zonder een schrammetje vanaf, allemaal dankzij Caroline’s heroïsche daad.

https://www.facebook.com/TheDirtFarmerFoundation/photos/a.559486094108802/1776775455713187/?type=3

Deel van de familie
Caroline had gebroken botten in haar handen, polsen en armen. Het verplegend personeel ter plekke zei dat ze het leven van de kleine Fox had gered.

“Ik denk dat mijn eerste reactie was: Ze is familie voor de rest van ons leven,” zei vader Bill Wolkoff tegen KTLA. “Dankzij Caroline bleef het absolute ergste uit. Ze heeft zijn leven gered.”

Caroline’s dappere actie heeft enorme media-aandacht opgeleverd, door onder andere CBS News. De ouders van Fox hebben tevens een ‘You Caring’-page opgestart om de ziekenhuiskosten volledig te dekken. De teller staat inmiddels op meer dan 40,000 dollar.

Kijk de video hieronder voor dit heroïsche verhaal:

Wat een geweldige jongedame! De ouders van de kleine Fox, en vele anderen, zullen haar voor eeuwig dankbaar zijn!

Deel om Caroline te eren!
[fblike]