Search
Close this search box.

Babymeisje overleden nadat ze door dronken ouders 15 uur lang in autostoeltje werd gelaten.

Een verslag onthulde dat een 10 weken oud baby meisje overleed nadat ze door haar ouders 15 uur lang in een babystoeltje werd achtergelaten.

De baby – gekend als “kind M.” – was het derde kind van het koppel dat op minder dan twee jaar tijd om het leven kwam. Volgens een verslag van de kinderbescherming van Wigan werden slechts vier van de zeven kinderen van de moeder ouder dan 16 maanden – en ze wonen nog altijd bij hun ouders.

Het schokkende verslag onthulde hoe kind M. in juli 2016 tijdens een vakantie met haar ouders om het leven kwam.

Het verslag bevat 11 aanbevelingen die de dood van het kind hadden kunnen voorkomen. Het onderzoek wees uit dat de ouders hun drie kinderen 6 uur lang hadden achtergelaten om te gaan drinken. Ze kwamen alleen sporadisch even kijken.

De overheid was op de hoogte van het drankprobleem van de moeder en de vader, maar vroege interventies werden geweigerd door de moeder.

Het tragische voorval gebeurde tijdens een vakantie van vier dagen met hun zes kinderen in een resort iets buiten Wigan in Engeland.

De vader van de kinderen stond bekend voor huiselijke geweld en had vroeger nog een gevangenisstraf van 30 maanden uitgezeten voor een overval. De overheid was op de hoogte van het huiselijk geweld nadat de moeder op een dag met twee blauwe ogen op haar werk kwam opdagen.

Omstreeks 10 uur ’s ochtends trof de vader zijn jongste dochter bewusteloos aan in haar autostoeltje in de hotelkamer. Ongeveer 20 minuten later droeg de vader zijn dochter naar de receptie waar de hulpdiensten 2 minuten later arriveerden.

De hulpverleners merkten al tekenen op van rigor mortis wat ongeveer vier uur na het overlijden plaatsvindt. Daarom werd de hartverscheurende beslissing genomen om geen reanimatiepogingen meer te ondernemen.

Volgens de hotelbedienden zaten de ouders in de bar van het hotel te drinken en gingen ze om de 30 minuten naar hun jongste kinderen kijken. Dat is ook iets wat de politie later aan de hand van getuigen kon verifiëren.

Kind M. was onderdeel van een tweeling en had een problematische geboorte. Omdat het koppel ook nog eens rookte en dronk had het kleintje een hoger risico op wiegendood.

De politie besloot uiteindelijk om de ouders niet te vervolgen.

Het onderzoek kon evenmin fouten aanwijzen in de behandeling van de zaak door de sociale dienst en de kinderbescherming.
[fblike]