Zoek
Sluit dit zoekvak.

Baby sterft in snikhete auto nadat opa 8 uur lang “vergeten” was dat ze erin zat.

Een babymeisje kwam om het leven nadat haar opa haar acht uur lang op de achterbank van een snikhete auto had laten zitten. De politie werd ter plaatse geroepen in Mallorca nadat de 10 maanden oude baby door de 56-jarige opa gevonden werd. De opa zegt dat hij vergeten was dat het meisje bij hem was.

Een dokter die toevallig in de buurt was probeerde het meisje nog te reanimeren, maar er kon niets meer gedaan worden om haar te redden. De eerste politieagenten die ter plaatse kwamen, barstten in tranen uit nadat haar dood bevestigd werd.

Het meisje was wellicht aan het slapen toen de opa uit zijn Renault Megane Scenic stapte. Nadat hij zijn fatale vergissing inzag, kreeg de man een paniekaanval en moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Het is niet meteen duidelijk wat de man in die acht uur deed.

De familie van het kind is afkomstig uit Son Macia, een klein dorpje in de buurt van Manacor. Nadat het drama aan het licht kwam, besloot het dorpje om het jaarlijkse festival op te schorten.

Een kennis van de opa verklaarde aan een lokale krant: “Hij is een heel goede persoon. Het is een vreselijke tragedie. Hij is verwoest.”
[fblike]