Search
Close this search box.

Baby overleden nadat hij 12 uur lang vast zat omdat zijn moeder wiet aan het roken was.

Een babyjongen overleed nadat zijn moeder hem 12 uur vastgegespt in een kinderwagen liet liggen terwijl ze cannabis rookte.

De drie maanden oude baby werd in zijn huis in Rochdale in Engeland te slapen gelegd in een kinderwagen en bedekt met zware dekens.

De volgende ochtend om 11 uur werd de jongen bewusteloos aangetroffen met een deken over zijn hoofd. Hij werd na een hartstilstand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij enige tijd later dood werd verklaard.

De politie ontdekte later dat de moeder de jongen binnen had gelaten tussen 1 en 2 u ’s ochtends terwijl ze naar een lokale garage ging.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden van de baby in september 2017 is nog volop aan de gang. De moeder van drie – die om juridische redenen niet vernoemd kan worden – heeft nog twee andere kinderen uit een vorige relatie.

Toen ze van de jongen zwanger was, nam ze cocaïne en rookte ze wiet. Dat vertrouwde ze toe aan een vroedvrouw van de kliniek waar ze beviel. De vroedvrouw vertelde het aan de sociale werkers, maar die ondernamen verder geen actie. Sommige mensen vinden dat de sociale dienst korter op de bal had moeten spelen om dit drama te vermijden.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT.

Bron en afbeeldingen: The Sun (Afgebeelde baby is een foto van Pixabay die geen betrekking heeft op de feiten van dit artikel en is dus louter illustratief).