Zoek
Sluit dit zoekvak.

Baby is zwaar gewond aan hand door hond terwijl ze in kinderwagen lag te slapen, maar baasjes weigerden te helpen.

Waarschuwing: Deze reportage bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Een acht maanden oud meisje lag in haar kinderwagen te slapen toen ze plotseling werd aangevallen door een hond en haar hand zwaar toetakelde.

De doodsbange moeder Jorja Wright uit het Verenigd Koninkrijk gebruikte een luier om het bloed te stelpen alvorens haar naar het ziekenhuis te brengen. Volgens Plymouth Live zat Jessica Rider op 9 oktober in haar buggy toen de hond zijn tanden in haar hand zette.

Jorja (24) wandelde in de buurt van een supermarkt in Plymstock toen de aanval plaatsvond, en tot ongeloof van Jorja stopten de baasjes niet om te kijken of de baby wel oké was.

De moeder getuigde: “De hond sprong in de zijkant van de kinderwagen en greep haar hand. De eigenaars trokken de hond weg, maar zouden niet stoppen – ze zeiden sorry en wandelden gewoon verder. Ik probeerde hen tegen te houden – ze gaven me een telefoonnummer, maar niet hun namen. Ze zeiden dat ze zouden wachten totdat ik hen zou contacteren.”

“Jess schreeuwde het uit – de hond had in haar middenvinger en wijsvinger gebeten. Overal was er bloed. Ik legde er een luier op om het te stelpen.”

Jorja werd in het ziekenhuis meteen geholpen, maar de volgende dag leek haar baby een beetje misselijk. Ze ging terug naar het ziekenhuis en daar kwam aan het licht dat ze een infectie had opgelopen waarvoor ze met antibiotica behandeld moest worden.

“Ik zou gewoon willen dat de eigenaars een beetje meer voorzichtig zijn met hun hond en dat ze hem een muilkorf aandoen. Moest Jess al kunnen wandelen, zou het veel erger geweest zijn.”

De lokale politie liet weten dat er een onderzoek gestart is.