Search
Close this search box.

Automobilist ziet iets grijs en bevroren aan de kant van de weg. Hij trapt op de rem als hij iets ziet bewegen.

Mensen negeerde de kleine bal vacht aan de kant van de weg. Gelukkig besloot een goed-gemanierde man om te stoppen en te onderzoeken wat er nou echt langs de weg lag. De man stopte zijn auto en keek van een afstandje of hij kon herkennen wat er lag.

Tot zijn grote verbazing bewoog het object opeens, er was dus een kans dat het een levend wezen was. Hij besloot om uit zijn auto te stappen, het ijskoude weer in, om van dichterbij te kijken. Hij zag toen dat het een kat was.
De man realiseerde zich dat hij snel wat moet ondernemen. Als hij dat niet zou doen dan zou de arme kat doodvriezen.

De kat was ongeveer een half jaar oud en hij was zwaar onderkoeld. Het was die dag -18 graden Celsius. Als de man niet was gestopt dan had de kat het hoogstwaarschijnlijk niet overleefd, schrijft Bored Panda.

De kleine kater had echter geluk. De man besloot om de kat mee naar huis te nemen, waar hij kon opwarmen onder de hitte van de radiator en lamp.

Toen het weer wat beter ging met de kat, nam de man hem mee naar de dierenarts. Daar werd geconstateerd dat de staart ernstig beschadigd was door de extreme kou. De staart moest vanwege deze bevrorenheid worden geamputeerd.

De kat was sterk genoeg om de operatie te overleven. Daarna kreeg het dier een halskraag om, zodat hij niet aan de wond zou gaan likken en bijten. Na twee weken herken je de kat niet meer terug.

Je kan de transformatie van de kat in de onderstaande video zien. Vergeet niet het artikel te delen met je vrienden en familie, als je het blij bent dat de kat het heeft overleefd.