Zoek
Sluit dit zoekvak.

Autistische jongen zingt een Michael Jackson megahit en laat iedereen met hemzelf in tranen.

Van tijd tot tijd worden we herinnerd aan hoe ongelooflijk onvoorspelbaar het leven kan zijn.

Voor degenen die het geluk hebben om de 10-jarige Calum Courtney te zien zingen in Britain’s Got Talent, was dat zeker het geval.

De jonge knaap heeft een vorm van mild autisme en vindt daarom sommige dingen uitdagender dan jouw alledaagse kind. Maar laat het hem daarmee stoppen om de dingen te doen waar hij van houdt? Zeker niet!

Het was de pure vechtlust van Calum die hem in staat stelde zijn moed op te wekken en een podium op te gaan voor een auditie voor Britain’s Got Talent, ook voor het gevreesde jurylid Simon Cowell.

Hoewel zijn familie begrijpelijk nerveus was, kenden ze het talent wat hij had. De vraag was: zou zo’n talent doorbreken? Of krijgt de gelegenheid de overhand?

Toen jurylid Alesha Dixon hem vroeg of hij nerveus was, antwoordde Calum liefjes: “Nee.”

Hij begon toen met een verbluffende vertolking van de Michael Jackson-klassieker “Who’s Loving You” die onmiddellijk het publiek in extase bracht.

Maanden van hard werken en angstig wachten culmineerden in een uitvoering die het dak van het huis blies. Het was een nu of nooit moment, en Calum heeft zeker voor nu gekozen!

Met zijn familie vanaf de zijkant toekijkend, vervolgde Calum zijn auditie en verdiende een staande ovatie in het proces.

Toen alles was gezegd en gedaan was hij zo blij door de reacties dat hij in tranen was. Kijk maar gewoon naar de onderstaande video voor een voorproefje van echte schittering: