Search
Close this search box.

Artsen waarschuwen ouders: gooi nooit de melktanden van je kinderen weg

Het verliezen van je eerste melktand is zowel angstaanjagend als opwindend tegelijk. Ik herinner me hoe opgewonden ik me voelde, ook al huilde ik een beetje toen ik bloed uit mijn mond zag druipen.

Later die dag stopte ik de tand in een envelop en stopte die onder mijn kussen voor de tandenfee.

Ik deed mijn best om wakker te blijven om een ​​glimp op te vangen van dit vreemde, opwindende wezen, maar natuurlijk kwam ze pas nadat ik in slaap was gevallen.

In de ochtend had een rijksdaaldermijn tand vervangen. Ik was helemaal in de wolken en stopte niet eens even om na te denken over waar mijn tand was gebleven.

Maar onlangs leerde ik iets ongelooflijks over melktanden en vroeg mijn moeder wat ze ooit met ze heeft gedaan. Ze zei dat ze ze een tijdje had bewaard, maar dat ze een paar jaar later verdwenen toen we verhuisden. Het blijkt dat babytanden nuttiger zijn dan je ooit had geraden.

Een onderzoek uit 2003 concludeert dat de stamcellen die in de tanden van de baby worden aangetroffen levensreddend kunnen zijn als een kind ooit later ernstig ziek wordt. Dat komt omdat die kleine tanden kunnen worden gebruikt om nieuw weefsel te laten groeien dat de perfecte match zou zijn voor de patiënt.

De eerste studie werd uitgevoerd aan het National Institute of Health in Maryland, waar onderzoekers bot, vet en zenuwcellen konden produceren, schrijft The Express.

Potentieel kunnen de stamcellen in de melktanden van je kind het verschil zijn tussen leven en dood.

Maar helaas is het niet zo simpel als gewoon tanden in een pot doen en ze oppakken wanneer ze nodig zijn.

De tanden moeten “vers” worden gehouden. Anders kunnen artsen de stamcellen binnenin niet oogsten.

Tegenwoordig hebben sommige landen tandbanken waar ouders de tanden van hun kinderen in de toekomst plaatsen voor mogelijk gebruik.

Niemand wil natuurlijk zien dat hun kind ziek wordt. Maar als ze dat wel deden, zouden hun melktanden een soort levensverzekering kunnen zijn.

Het onderwerp wordt nog steeds onderzocht, maar plaatsen zoals het National Dental Laboratory bereiden zich al voor op de toekomst. En hopelijk zal dit in de toekomst een bruikbaar alternatief worden.

Het is verbazingwekkend hoeveel er momenteel in de medische wereld gebeurt. Wat een paar jaar geleden onmogelijk was, wordt nu als vanzelfsprekend beschouwd!

Er is nog veel werk aan de winkel in de medische wereld, maar ik ben blij dat we zover zijn gekomen.

Deel dit artikel als je dit ook interessant vindt!
[fblike]