Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arnold (81) bezoekt zijn gedementeerde vrouw op een rollator elke dag.

Ware liefde vergaat niet. Arnold Sebastian is inmiddels 81 jaar en woont gescheiden van zijn dementerende vrouw.

Iedere dag rijdt Arnold op zijn schootmobiel door Appingedam heen om haar op te zoeken in Zorgcentrum Damsterheerd. Door haar dementie kunnen ze jammer genoeg niet meer bij elkaar wonen.

Samen hebben ze drie kinderen, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Volgend jaar zijn ze 60 jaar getrouwd. Maar helaas herkent ze Arnold niet meer.

„Ze is sinds twee jaar dement”, vertelde hij aan Expeditie Grunnen. „Ik bezoek haar elke dag en rijd heen en weer tussen de Westersingel en Damsterheerd.”

Arnold vertelt dat hij is blij is om haar nog elke dag te zien. „Ze herkent me niet meer. Maar als ik er ben is het altijd goed. Ze zegt dan: ‘Ik ben blij dat je komt, maar we blijven samen hè?’ Dat vind ik mooi.”

Hij geeft aan dat ze elkaar ooit een belofte hebben gedaan en dat niets dat zal veranderen. „We hebben een keer beloofd: tot de dood ons scheidt, en dat blijft zo!’”

Het is prachtig en ontroerend om te zien dat Arnold dagelijks zijn echtgenote bezoekt. We hebben hier ontzettend veel respect voor!