Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arm gezin krijgt van de politie cadeau’s en een kerstboom in Capelle aan den IJssel.

Agenten van de dierenpolitie Rotterdam helpen een gezin om deze kerst iets beter te maken.

Afgelopen week waren agenten van de dierenpolitie Rotterdam bij een gezin die het financieel echt moeilijk hebben, zo scheven ze op Twitter.

De reden was het laminaat dat door de katten van het gezin was vernietigd. Aan Editie NL vertelde agent Hans Manse dat ze de man aanraden om het laminaat te vervangen. De man antwoordde dat hij moest rondkomen van 75,- euro per maand.

„We zagen wat armoede met mensen kan doen.”, vertelde Hans. In de hoek van de kamer stond een klein kerstboompje met tien lampjes en één bal. Het dochtertje van de man liep de kamer binnen en riep. „’Papa, we zouden toch een grote boom krijgen?”

Hans gaf aan dat zijn hart brak. Samen met zijn collega besloten ze de man te helpen. „Dit zijn hartverscheurende verhalen waar je niet aan voorbij kunt lopen. In het kader van de kerstgedachte moet je hier iets mee.”, vertelde hij aan Editie NL.

De agenten vroegen aan mensen of ze nog een kerstboom hadden of wilden kopen. Er kwamen een boel reacties binnen van mensen die niet alleen een boom wilden geven, maar ook lekker eten en cadeaus wilden schenken.

Met het gezin hebben ze de nieuwe kerstboom opgetuigd en de cadeautjes van de gulle burgers eronder gelegd. De familie reageerde emotioneel en was in tranen door het gebaar. Hans gaf aan dat het gezin erg blij was, maar zich ook schaamde. „Het is heel triest”. Alhoewel het laminaat nog moet worden vervangen, heeft het gezin in ieder geval een fijne Kerstmis, aldus Hans.

Het is een prachtig gebaar van de politie om deze mensen zo op deze manier te helpen tijdens de feestdagen!