Zoek
Sluit dit zoekvak.

Anti-Zwarte piet demonstrant maakt een kind tijdens Sinterklaas intocht in Zaandam aan het huilen.

Wat een geweldig kinderfeest had moeten worden, werd helaas op verschillende plaatsen ontsierd door opstootjes tussen pro en anti- Zwarte Piet demonstranten. Volgens AD.nl werden daarbij 15 mensen aangehouden.

De intrede in Zaanstad was volgens de burgemeester een succes en “een feest zoals het hoort.” Zo’n 30.000 uitbundige kinderen en ouders zagen er hoe Sinterklaas voet aan Nederlandse bodem zette. Volgens verschillende bronnen werden er echter wel vier mensen aangehouden wegens openbare ordeverstoring en het zich niet kunnen identificeren.

In Rotterdam moest de politie even tussenbeide komen toen pro-pietdemonstranten op de Erasmusbrug een rookbom gegooid hadden naar personen die actie voerden tegen Zwarte Piet. Ook daar werden vier mensen aangehouden.

Ook in Eindhoven was de sfeer gespannen toen honderden harde kern-supporters van PSV de confrontatie wilden aangaan met enkele activisten van “Kick Out Zwarte Piet.” Uiteindelijk slaagde de ordediensten erin om de twee groepen uit elkaar te drijven. Naar verluidt werd er met eieren en blikjes bier gegooid en werd er een agent geschopt.

De voorzieningsrechter, die de eis van anti-Zwarte Pieten demonstranten, deze week nog afwees had een belangrijke slotoverweging die blijkbaar in dovemansoren is gevallen. De rechter gaf mee dat mensen zich moeten afvragen of dit de manier is waarop ze een kinderfeest willen vieren. Die boodschap hebben sommige mensen blijkbaar niet begrepen …

PowNed, bekend om zijn snedige reportages en interviews, ging zijn licht opsteken bij anti- en pro Piet demonstranten en dat leverde op zijn zachtst gezegd ontluisterende resultaten op. Op een bepaald ogenblik zien we zelfs een kindje huilen dat helemaal overstuur is en niet begrijpt waar al die drukte voor nodig is.

Beschamend …

BEKIJK DE REPORTAGE VAN POWNED HIERONDER EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

https://www.facebook.com/OmroepPowNed/videos/2184382121812059/