Search
Close this search box.

Ambulancepersoneel in Den Haag aangevallen tijdens reanimatie.

In Den Haag werd ambulancepersoneel bedreigd terwijl ze een patiënt aan het redden waren.

Zaterdag waren drie ambulancemedewerkers in het Haagse Mariahoeve om een patiënt te helpen. De man moest in de ambulance gereanimeerd worden. Een van de ambulancebroeders stopte hiervoor het verkeer en zette een koffertje op straat neer, aldus het AD.

Een 29-jarige automobilist vond dat hij hierdoor hinder ondervond en bedreigde de ambulancebroeder. Daarna stapte hij terug in zijn auto en deed alsof hij gas gaf.

Een politiewoordvoerster gaf aan dat het een hele intimiderende situatie was voor de ambulancemedewerkers. ,,Ze waren heel erg geschrokken en ontdaan van het incident. Je bent daar iemand aan het redden. Het is absoluut ongepast hoe de man reageerde.”

Helaas overleed de patiënt. Dit was niet door toedoen van de intimidatie; de politiewoordvoerster benadrukte dat de ambulancebroeders wel hun werk konden doen.

Er is aangifte gedaan tegen de man, die niet meer woonachtig in Nederland is, door het ambulancepersoneel.

Het is ontzettend triest dat dit soort omstandigheden plaats vinden. Terwijl er wordt geprobeerd om iemands leven te redden, wordt er geen enkel begrip en alleen maar asociaal gedrag getoond.