Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ambulance op A13 staat vast omdat ongeduldige filerijders keren op de pechstrook.

In een file op de A13 van Den Haag naar Rotterdam wilden tientallen ongeduldige bestuurders niet wachten en vonden er niet beter op dan om te keren. Ze reden in de tegenovergestelde richting op de vluchtstrook waardoor ze de weg versperden voor een ambulance.

Op de A13 vond zaterdagmiddag een ongeluk plaats. Twee wagens waren frontaal op elkaar ingereden en stonden beschadigd op de snelweg. Enkele automobilisten hadden echter niet het geduld om te wachten en keerden hun auto’s om terug te rijden op de vluchtstrook. Daardoor kwam een ambulance vast te staan.

Er was zelfs een automobilist die zo ver ging door ook de slagboom van een calamiteitendoorgang open te zetten. De politie werd opgeroepen, maar omdat het ongeluk voorrang had, konden de spookrijders op dat moment niet terecht gewezen worden. Volgens de NOS is het nog niet duidelijk of er later nog boetes volgen.

Een cameraman van RTV Rijnmond, die ook in de file stond, slaagde erin om het gedrag van de asociale automobilisten te filmen.

Volgens RTV Rijnmond viel het ongeluk al bij al nog mee.

Sommige mensen hebben totaal geen respect meer voor de hulpdiensten, en bijgevolg ook niet voor het menselijk leven. Wat als er hier een mensenleven op het spel had gestaan?
[fblike]