Search
Close this search box.

Ambtenaar wordt naar het matje geroepen door foto met dode bavianen die hij neer heeft geschoten.

Een belangrijke ambtenaar verantwoordelijk voor wildleven werd overladen met kritiek omdat hij een hele familie bavianen doodde en met de dode dieren poseerde.

Blake Fischer, ambtenaar voor de Vis- en Jachtcommissie van Idaho, werd grijnzend gefotografeerd met de dode dieren en naast hem een pijl en boog.

Op de buik van de kleinste baviaan is bloed zichtbaar.

Fischer en zijn vrouw schoten volgens de Idaho Statesman minstens 14 dieren in Namibië. Het ging om een giraf, luipaard, impala, antilope, eland en andere wilde dieren.

In een e-mail die naar meer dan 100 ontvangers werd gestuurd, zei Fischer dat hij de bavianen geschoten had omdat zijn vrouw hem wilde zien jagen.

Wat mensen vooral stoort dat hij lachend op de foto’s staat. Hij schreef bij de foto’s: “Dus ik schoot een hele familie bavianen.”

Zijn e-mail wekte heel wat woede op bij voormalige ambtenaren die zijn ontslag eisten.

Keith Stonebraker, een voormalige ambtenaar, vertelde de krant: “Ze doodden een hele familie, inclusief kleine bavianen, en dat is verwerpelijk. Het plaatst ons in een slecht daglicht.”

De commissie waarin Fischer zetelt, neemt belangrijke beslissing over het wildleven in Idaho, en het regelt ook jacht- en visvergunningen.

Deze regelgeving zou ethisch gedrag bij de behandeling van wildleven moeten promoten.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!