Zoek
Sluit dit zoekvak.

Altijd buurkatten in je tuin? Met dit geheel kattenvriendelijke trucje gebeurt dat niet meer!

Ook al zijn we allemaal heus een liefhebber van dieren, we vinden het wel heel vervelend als andermans katten onze tuin onderplassen of poepen. Gelukkig bestaat daar een heel handig, diervriendelijk trucje voor!

Poepen
Katten zijn natuurlijke hartstikke leuke en gezellige dieren, maar niet echt als ze in onze tuin graven, poepen en plassen. Hier kunnen jij en je tuin hartstikke veel hinder van ondervinden, tijd dus voor een aantal tips om dat te voorkomen! Omdat we dierenliefhebbers zijn, zijn we absoluut niet voor het wegjagen van katten met chemische- of nare middelen die niet diervriendelijk zijn. We vinden dat het buiten de tuin houden van katten ook prima op natuurlijke wijze kan gebeuren.

Er bestaan verschillende manieren om katten uit de tuin te weren, welke allemaal niet schadelijk zijn voor de kat maar toch het gewenste resultaat geven. Zo houden veel katten absoluut niet van bepaalde luchtjes, waardoor dat goed kan werken als kattenwerend middel voor in de tuin.

Schrikken
Na wat rondvragen blijken veel mensen last te hebben van de buurtkatten. De één is er blij mee en de ander verjaagd ze het liefste meteen. Iedereen heeft ook een eigen methode die gebruikt wordt. Wat het meeste voorkomt is het laten schrikken van de kat door te gaan roepen of schreeuwen. Andere gaan met een glaasje water naar buiten en proberen de kat nat te gooien. Uiteraard heeft dit allemaal niet het gewenste resultaat. We lezen zelfs soms in de krant dat katten beschoten worden met luchtbuksen etc.

We hebben op de volgende pagina een aantal diervriendelijke oplossingen geplaatst wat ze zeker uit jouw tuin zal houden.