Search
Close this search box.

Als je ooit deze bruine plekken spot in je tuin, stap dan achteruit en roep om hulp

Er is een bepaald gevoel dat ik heb waarvan ik zeker ben dat ik niet alleen ben. Je weet wel, dat gelukzalige gevoel wanneer je je schoenen en sokken uitdoet, en naar het gras gaat op je blote voeten. Het gras tussen je tenen, het is als een massage. Vrijheid in zijn puurste vorm. Het doet me denken aan mijn jeugd.

Maar zoals altijd is het echter belangrijk om op te letten waar je je voeten plaatst. Ik ben al talloze keren gestoken door bijen en wespen in het gras en afhankelijk van waar je woont, kunnen ook slangen gevaarlijk zijn. Alleen niet bij ons.

In dit artikel gaat het echter niet over gevaarlijke dieren in het gras. Nee, het gaat over bezoekers van je tuin, en de schade die kan gebeuren wanneer je niet voorzichtig bent.

Je hebt misschien al eens een vreemde bruine plek in het midden van je gazon opgemerkt. Vaak kan dit van je hond of kat zijn die zijn behoefte gedaan heeft. Maar soms kan het ook afkomstig zijn van onverwachte bezoekers onder de grond.

Een man uit Ontario, Canada, merkte zo’n bruine vlek op.

Na de hulp te hebben ingeroepen van experts, kwam iemand helpen.

Ze namen een kijkje naar de bruine vlek. Het was droog en leek vreemd, en plots beseften ze wat het was. Daarop besloten ze om een video te maken om mensen te informeren over wat ze moeten doen wanneer ze zoiets opmerken in hun tuin.

Bleek dat de bruine vlek een nestje was van pasgeboren konijntjes. Onder het droge gras zaten namelijk verschillende konijntjes!

Konijnen verbergen op deze manier vaak hun jongen, zodat ze hen de best mogelijke bescherming kunnen bieden van roofdieren.

Volgens experts is het beste wat je kan doen wanneer je zo’n vlek opmerkt, is het gewoon met rust laten en de konijnen niet verstoren. De moeder keert meestal twee keer per dag terug om de jongen eten te geven. Zodra ze oud genoeg zijn gaan de konijntjes vanzelf weg.

Een goed idee is om je huisdieren weg te houden van deze plekken, aangezien honden en katten zeer nieuwsgierig zullen zijn naar wat er onder de aarde zit…

Bekijk een video hieronder om meer te weten:

Help ons aub om deze informatie te verspreiden door op de DEEL-knop te drukken op Facebook.

Hopelijk zullen meer mensen zo leren over dit onderwerp en een oogje in het zeil houden voor waar precies ze hun voeten zetten.
[fblike]