Zoek
Sluit dit zoekvak.

“Al mijn hele leven heb ik last van mijn naam”

Honderden mensen hebben in ons land problemen met hun naam. Één van hen is de 58-jarige Gaatje Nixaan. Zij heeft zelfs eens een nacht in de bak moeten slapen… Gaatje woont in een klein huisje ergens op het platteland van Friesland. “Het huis is van een vriend. Ik zelf kan geen huis huren omdat mijn inschrijving bij de woningbouw iedere keer wordt afgekeurd”, zegt ze. “De instanties zeggen zelfs dat ik officieel niet besta. Toen mijn vader mijn naam doorgaf bij de gemeente, kreeg hij ruzie”.

Ook heeft Gaatje wel eens problemen gehad met de politie en zat ze dus al eens een nacht in de cel. Dit kwam omdat de politieagent van dienst, naar haar naam vroeg. Uiteindelijk is ze naar het politiebureau gebracht zodat ze het uit konden zoeken. “En ik bleef maar zeggen; Gaatje Nixaan”!

Ook de rest van de familie Nixaan heeft vaak problemen. Zo heeft haar broertje Heppie nooit zijn school af kunnen maken omdat hij herhaaldelijk geschorst werd en heeft haar oudste broer Vinter nooit een baan kunnen vinden.. “Vaak werden ze na het voorstellen al naar huis gestuurd”..

Meer gekke namen Deze namen zijn zelfs verboden om nog aan je kind te geven: