Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ai: Zoveel gaat jouw vliegticket kosten door de coronacrisis!

Luchtvaartverslaggever Yteke de Jong van de Telegraaf zegt dat vliegen een heel stuk duurder gaat worden. Door de anderhalfmetersamenleving zullen de prijzen van een vliegticket fors omhoog moeten om aan maatregelen te kunnen voldoen. Dit om de kosten te dekken van het aantal lege stoelen dat een vliegtuig zal hebben om genoeg afstand te kunnen bewaren.

Ook zijn er maatregelen om besmettingskansen te beperken zoals temperatuurcontroles bij het boarden. Daarnaast moeten er mondkapjes gedragen worden in het vliegtuig en er wordt gekeken naar plexiglazen schotten om tussen reizigers te plaatsen. “Dan heb je niet meer iemand die van achter in je nek hoest” geeft De Jong aan.

Vliegtickets minimaal 30% duurder
Ook geeft de verslaggever aan wat de verwachtte kosten zullen zijn van de tickets. “Naar schattig is dat minimaal 30 procent.” Een verre vakantie zal dus voor veel mensen niet meer betaalbaar zijn. Dit zou betekenen dat een ticket die normaal 500 euro kost minimaal 650 euro gaat kosten. Dat zijn toch een paar drankjes minder op vakantie!