Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aha! Dit is waarom je nooit wat wint met een grijpmachine

Elke kermisliefhebber kent deze frustratie: heb je net dat ene knuffeltje te pakken met de grijpmachine, laat-ie ‘m net voortijd weer vallen. Soms wil je dat apparaat wel een klap geven. Hoe kan het toch dat je nooit een prijs wint met die grijpmachine. Vox.com zocht uit hoe zo’n grijpmachine werkt en hoe we eigenlijk voor de gek gehouden worden.

Het is niet helemaal eerlijk…

Geluk?
Tot onze grote schok is het helemaal geen kwestie van ‘geluk’ hebben of goed kunnen grijpen. Als jij die ene leuke teddybeer of dat schattige muisje wil winnen, moeten er net de juiste hoeveelheid mensen voor je geweest zijn. Vox ontdekte namelijk dat de eigenaren van de grijpmachine een zogheten ‘winstmarge’ kunnen instellen bij de grijpers. Deze marge houdt in hoevaak de grijper de knuffel los moet laten voordat iemand ‘m krijgt. Stel: de grijper mag om de tien keer raak grijpen en jij komt als vijfde aan, dan ben je dus hoe dan ook kansloos. Kom je net toevallig als negende, dan krijg jij de teddybeer. Geluksvogel!

Talent
We moeten je dus helaas wel teleurstellen. Die ene keer dat jouw date die grote teddybeer voor jou won lag dat dus helaas niet aan zijn grijptalent, maar aan de instellingen van de machine. Dat is nou jammer…
[fblike]