Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aha! Dáárvoor is dat ‘zakje’ aan de binnenkant van je onderbroek

Heb jij weleens opgemerkt dat er in je slipje een soort ‘zakje’ zit? Je zult nu denken ‘zakje’? Maar je weet waar we het over hebben. Dat stukje stof van hetzelfde materiaal, in dezelfde kleur als je ondergoed wat een extra flap vormt op het deel waar je vagina zit. Heb jij je ooit afgevraagd waarom dat er zit? Wij hebben het antwoord.

Weet je nog steeds niet waar we het over hebben? Ren dan snel even naar je onderbroekenlade en bekijk een aantal slipjes. De kans is groot dat de meeste slipjes zo’n ‘zakje’ heeft.

INLEGKRUISJE
Dit flapje in je ondergoed heeft daadwerkelijk een doel. En nee, het is niet de bedoeling dat je daar je inlegkruisje in stopt, of wat extra toiletpapier kan bewaren voor als de rol van de wc op is.

ADEMEN
Dit zakje in je ondergoed zorgt ervoor dat de spanning op je vagina bij het dragen van strakke kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het beneden beter kan ademenen. Daarnaast beschermt het je vagina tegen schade, zoals tegen de dikke naden van een spijkerbroek.

BACTERIËN
Het vrouwelijke geslachtsorgaan is verreweg het gevoeligste deel van je lichaam. Er zijn onwijs veel dingen die een ontsteking of geprikkelde huid kunnen veroorzaken. Zelfs een kleine verandering zoals het veranderen van je zeep, kan ervoor zorgen dat je vagina uit balans raakt. En daarnaast fungeert het lapje stof ook als binnenste laag van bescherming tegen bacteriële of schadelijke problemen. Doordat je vagina hierdoor beter ademt, blijft je slipje goed droog en krijgen ongezonde bacteriën niet de kans om te groeien.
[fblike]