Zoek
Sluit dit zoekvak.

Agent en lerares slepen 10-jarige met autisme door de gang van de school en doen hem handboeien om.

In Amerika zijn er bodycambeelden van een school in Texas waarop te zien is hoe een 10-jarige jongen met autisme door een agent op de grond wordt geduwd en hem daarna in de boeien slaat. Het voorval vond plaats in april, maar pas nu kwamen de beelden naar buiten. Pas na het bekijken van de beelden beseffen de ouders waarom hun zoon vol blauwe plekken stond. De schooldirectie beweerde dat Thomas andere kinderen pestte. De video toont ons echter een heel ander verhaal.

We zien hoe een leraar de autistische jongen bij de pols grijpt en uit een kast trekt. De feiten vonden plaats in de Lee Elementary School in Texas. Een agent verbonden aan de school hielp de lerares om het jongetje uit het klaslokaal te verwijderen. Vervolgens zien we hoe de politieagent de jongen door de gang naar de SOAR-kamer sleurt. Dit is een kamer waar leerlingen na wangedrag worden opgesloten.

In die kamer besloot de politieagent om de kleine jongen handboeien om te doen. Terwijl de jongen zich met man en macht verzette, stond de lerares van Thomas gewoon toe te kijken.

Toen de jongen later die dag thuiskwam, merkten zijn ouders op dat hun zoon vol blauwe plekken stond. Op dat moment beseften de ouders dat er iets heel erg fout aan de hand was. De politie beweert dat Thomas andere kinderen aan het pesten was, maar de video toont een heel andere realiteit.

De familie van de jongen overweegt ernstig om juridische stappen te ondernemen. “Ze hadden verschillende methodes kunnen gebruiken, maar dit gaat er ver over”, verklaarde de vader van Thomas.

Je kunt de beelden hieronder bekijken. Wat vind jij van het gedrag van de lerares en de politieagent? Vind je dat ze een sanctie moeten krijgen? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden.

Waarschuwing: De onderstaande video’s kunnen op sommige kijkers schokkend overkomen.

[fblike]