Zoek
Sluit dit zoekvak.

9 dingen die er met je lichaam gebeuren als je elke ochtend twee eieren eet

Er is een veelvoorkomend idee dat het eten van eieren gevaarlijk is. Maar dat is niet waar – eieren zijn, integendeel, veilig en gezond.

Eieren zijn een goede bron van proteïne en bevatten de vitamines A, D, E, B12, en bevat daarnaast mineralen als jodium, ijzer, calcium, zink en selenium.

En de meeste mensen kunnen meerdere eieren op een dag eten zonder dat hun cholesterolniveau wordt aangetast.

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je twee eieren per dag eet!

Je geheugen verbetert

Eieren bevatten aminozuren, die het zenuwstelsel stimuleren om kleine dingen te herinneren – waar we onze autosleutels of telefoon hebben gelaten, bijvoorbeeld.

Volgens studies wordt je geheugen beter en respons sneller als je deze zuren aan je dieet toevoegt.

Je zicht wordt scherper

Onderzoek toont aan dat eieren rijk aan luteïne zijn. Deze vitamine zorgt voor een scherper en beter beeld. Luteïne vindt je in het oog. Het beschermt het netvlies van zonneschade en vermindert het risico op staar.

Versterkt de botten en tanden

Eieren zijn raak aan vitamine D, wat de hoeveelheid aan calcium in het bloed reguleert. Het eten van eieren helpt ook met het absorberen van calcium, waardoor botten sterker worden en de kans op osteoporose doet afnemen.

Beschermt de huid, het haar en de lever

Een tekort aan foliumzuur komt veel voor bij vrouwen die niet genoeg van dit type vitamine B binnenkrijgen.

Gelukkig zijn eieren een goede bron van deze vitamine. Folium bevat aminozuren, die nodig zijn voor je cellen en de formatie van rode bloedcellen.

Vermindert het risico op hartziekten

Een Canadees onderzoeksteam heeft een link gevonden tussen eieren en een verlaagde kans op hart- en vaatziekten, schrijft Science Daily.

Het geheim is dat eieren twee belangrijke antioxidanten bevatten: tryptofaan en tyrosine.

Helpt afvallen

Amerikaanse onderzoekers concluderen dat de combinatie van een dieet met weinig calorieën met eieren voor het ontbijt mensen twee keer zo snel helpt gewicht te verliezen.

Nog beter: eieren geven je lange tijd een vol gevoel. Dus hopelijk, hoef je dan niet vaak te snacken – wat natuurlijk nog beter helpt bij afvallen.

Vertraagt ouder worden

Eieren bevatten aminozuren die nieuwe cellen opbouwen en vernieuwen.

Terwijl we ouder worden, neemt onze behoefte aan vitamine D toe. De aanbeveling voor mensen boven de zestig is 10 microgram per dag. Een ei bevat ongeveer 0.7 microgram aan vitamine D.

Versterkt het immuunsysteem

Wil je gezond blijven? Eet eieren! Studies tonen aan dat het eten van twee eieren per dag je beschermen tegen infecties, ziektes en virussen.

Eén ei bevat 22 procent aan de aanbevolen hoeveelheid selenium, wat goed is voor het immuunsysteem.

Verhoogt de kans op zwangerschap

Vitamin E, wat natuurlijk aanwezig is in eieren, helpt de kwaliteit van sperma doen toenemen, en als een vrouw eenmaal zwanger is, vind je vitamine E in de sappen die de embryo omgeven, schrijft Parents magazine.

Een tekort aan foliumzuur, wat ook in eieren zit, kan bloedarmoede veroorzaken. Foliumzuur is daarnaast noodzakelijk voor de ontwikkeling van de baby tijdens zwangerschap.

Je wist misschien al dat eieren goed voor je waren, maar wist je dat ze zó belangrijk en gezond zijn?

Deel deze informatie op Facebook zodat al je vrienden kunnen leren over de gezonde voordelen van eieren!
[fblike]