Search
Close this search box.

8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers

Voor mij is het duidelijk dat dieren emoties hebben. Misschien zijn ze niet zo complex als de emoties die wij mensen hebben, maar ik weet zeker dat ze angst, verdriet en vreugde kunnen voelen.

Ik heb het zelf gezien. Ik ben opgegroeid op een boerderij en weet dat schapen en koeien emotionele wezens zijn. Ze zijn vrolijk tijdens de maaltijden, verdrietig als ze gescheiden worden van hun kleintjes en bang voor vreemden of luide geluiden.

Toch groeit niet iedereen op rond dieren en weet dit. En daarom is een ontdekking door de 8-jarige Dante de Card zo belangrijk.

De jongen uit Arizona heeft bewezen dat wilde zwijnen een aanzienlijk dieper emotioneel leven leiden dan veel mensen eerder geloofden. En hij deed het door verborgen camera’s op te zetten in het bos bij zijn huis.

De achtjarige Dante de Card is altijd al geïnteresseerd geweest in dieren. Misschien komt dit omdat er zoveel wilde dieren in het gebied rond zijn huis in Arizona zijn.

Als Dante zijn favoriete dier moest kiezen, zou hij waarschijnlijk de pekari of javelina kiezen. Het is een soort wild varken dat hij graag bestudeert en filmt.

Op een dag las Dantes moeder hem een ​​artikel voor over wilde zwijnen en de jongen reageerde er heftig op. De auteur van het artikel vermeldde dat wilde varkens zich alleen in het bos wagen om te sterven als ze oud of ziek waren.

Maar Dante wist beter.

Dante wist dat de dieren te veel om elkaar geven om hun oude en zieke soortgenoten alleen te laten sterven. Hij heeft zelfs gezien dat wilde varkens rouwen om hun doden.

Daarom besloot Dante de auteur van het artikel zijn ongelijk te bewijzen door zijn eigen studie te doen met behulp van videocamera’s.

Volgens onderzoekers treuren slechts een paar soorten dieren om hun doden. We weten dat olifanten, chimpansees en dolfijnen dit gedrag vertonen, maar er is niet veel documentatie over andere soorten die het doen.

Dante en zijn moeder zetten daarom verborgen camera’s in het bos op en slaagden er in om iets ongelooflijks op film vast te leggen.

Ze filmden wilde varkens of pekari’s die rouwden om een dood familielid.

De familieleden verzamelden zich rond hun overleden vriend en gingen erbij zitten.

En ze sliepen er zelfs naast.

Dante presenteerde zijn onderzoek op de wetenschapsbeurs, waar het veel aandacht trok, waaronder van een pekari-onderzoeker genaamd Mariana Altrichter. Ze was er toevallig om het project van haar dochter te zien.

“Ik liep rond en keek naar projecten met betrekking tot natuurlijke historie toen ik Dante’s poster tegenkwam en foto’s van pekari´s zag … Toen ik begon te lezen kon ik niet geloven waar het over ging,” vertelt ze aan The Dodo.

Mariana had nog nooit gehoord van wilde varkens die zich zo gedroegen jegens hun overleden familieleden.

Onderzoekers wilden niet luisteren
In zijn presentatie beschreef Dante hoe hij contact probeerde te krijgen met onderzoekers in het gebied om hun zijn video’s te laten zien, maar niemand had de moeite genomen om te reageren op de berichten van de 8-jarige.

Toen besloot Mariana hem te helpen.

Omdat ze onderzoeker is, besloot Mariana in samenwerking met Dante een wetenschappelijk artikel over het onderwerp te publiceren. Het duurde niet lang voordat kranten en televisieprogramma’s de ontdekking wilden melden.

Nu hoopt Mariana dat de ontdekking van Dante zal leiden tot een beter begrip van deze dieren.

“Veel mensen zien ze als hinderlijk, vooral in de VS, omdat ze door de erven lopen, sierplanten eten, enzovoort,” zegt ze. “Deze bevindingen kunnen mensen helpen om ze op een andere manier te zien, als slimme dieren met complexe sociale relaties.”

Bekijk hier enkele beelden van Dante:

https://www.facebook.com/CenterforBioDiv/videos/10155854409980460/

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!
[fblike]