Search
Close this search box.

7 verrassende gezondheidsvoordelen van scheten waar je geen idee van had

De huidige maatschappij houdt zich veel meer bezig met privacy dan voorheen. Hoewel het natuurlijk kan zijn om een scheet te laten, naakt rond te rennen of voor de neus van vreemden te plassen, zijn deze dingen nu vrij ondenkbaar.

Scheten laten is absoluut iets dat we niet openbaar doen. Desondanks is scheten volledig natuurlijk en doet iedereen dat.

Bovendien – een scheet vertelt ons veel meer over ons lichaam dan we weten.

Na het nuttigen van voedsel, absorbeert ons lichaam alle voedingsstoffen die we nodig hebben. Gas is in veel opzichten een onvermijdelijk bijproduct volgens Tony Rehagen op WebMD.

Om deze reden is het eigenlijk beter om scheten te laten dan om het in te houden. Hier is een lijst met redenen waarom je jezelf zou moeten toestaan ​​om een scheet te laten – en een paar dingen waar je misschien op zou letten als je dat doet.

1. Verminder het gevoel van een opgeblazen gevoel
Als je maagpijn hebt na het eten, kan een kleine scheet een groot verschil maken.

Het is nooit leuk om je opgeblazen te voelen, vooral als je je jeans nauwelijks kunt aantrekken. Het is misschien niet gevaarlijk, maar het is absoluut vervelend.

Onderzoeken tonen aan dat de lichaamscellen bij opgeblazen cellen meer water vasthouden dan normaal, maar mogelijk ook door gas dat eruit moet komen. Een heel gemakkelijke manier om van opgeblazenheid af te komen is dus eenvoudigweg ‘de druk verlichten’.

2. Goed voor de dikke darm
Weet je nog dat mama je zei je scheten niet te lang vast te houden? Dit goede advies moet eigenlijk heel serieus worden genomen. Scheten voor een lange tijd achterhouden kan schadelijk zijn.

Natuurlijk is het niet gevaarlijk om een ​​poosje een scheet op te houden om een ​​ongemakkelijke situatie te voorkomen, maar het kan een negatieve invloed hebben op je darmen als je al last hebt van spijsverteringsproblemen, volgens Woman’s Heath.

3. Een goede waarschuwing
Scheten is een lichamelijke functie die je gewoon niet kunt stoppen, hoe hard je ook probeert.

Hoewel je misschien zou willen dat het zo was om ongemakkelijke situaties te voorkomen, zou je op zijn minst dankbaar kunnen zijn om te horen dat een scheet kan helpen bij het voorspellen van ernstige gezondheidsproblemen. Als je een ongebruikelijk groot aantal keren scheten laat, als je scheten een extreem slechte geur hebben, of als scheten een vreemde pijn veroorzaken, moet je misschien naar een arts. Symptomen kunnen bijvoorbeeld zijn dat je lactose-intolerant bent, of in het slechtste geval een teken van darmkanker.

4. De geur kan goed voor je zijn
Ja, je leest het goed: ruiken aan je scheten kan echt goed voor je zijn.

Het klinkt misschien gek, maar studies wijzen erop dat het gas dat ontstaat wanneer we een scheet laten maken, dat is gemaakt van waterstofsulfide, ons kan beschermen tegen toekomstige ziekten.

Het onwelriekende gas is giftig en gevaarlijk in grote hoeveelheden. Maar in kleine hoeveelheden kan het schadelijke cellen uithongeren en toekomstige ziekten zoals beroertes en hartaanvallen voorkomen.

5. Helpt je een uitgebalanceerd dieet te bereiken
Iedereen heeft een uitgebalanceerd dieet nodig om gezond te zijn en je scheten kunnen een aanwijzing zijn voor wat je nodig hebt. Verschillende producten creëren verschillende soorten gas. Als je bijvoorbeeld heel vaak scheet, moet je mogelijk meer vezels eten, terwijl als je te veel rood vlees eet, erg stinkende scheten kunt hebben.

6. Goed voor je maag
Hier is een ongewoon klinkende waarheid: gelukkige mensen scheten meer.

Met andere woorden, het is een vrij eenvoudige manier om jezelf een beetje beter te voelen.

Verschillende voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan een efficiënte spijsvertering, zoals bloemkool, kool en spruitjes. Volgens NPR helpen deze groenten je darmbacteriën – en een goede spijsvertering betekent ook meer gas.

7. Grote opluchting

Hoewel niemand het noodzakelijkerwijs wil toegeven, is het een opluchting om uiteindelijk een grote scheet te laten nadat je hem lang hebt vastgehouden.

Om je scheet in te houden kan ongemakkelijk zijn.

Ben je verrast door alles wat je net hebt gelezen?

Deel dit alsjeblieft met je familie en vrienden – Ik denk dat ze opgelucht zullen zijn na het lezen ervan.
[fblike]