Zoek
Sluit dit zoekvak.

6-jarige wordt niet uitgenodigd voor partijtje – dan doet vader iets wat niemand durft

Kinderen willen zijn zoals alle anderen. Ze willen erbij horen. Ze willen niet buitengesloten worden of anders zijn. Dus het kan heel pijnlijk zijn voor een kind dat wordt genegeerd en buitengesloten terwijl iedereen plezier maakt.

Vader Shane Stephensen kon het niet meer aan. Elke keer dat de kinderen van zijn vrienden een partijtje hadden, werd zijn 6-jarige zoon Reilly niet uitgenodigd. De reden? Reilly is autistisch. Uiteindelijk had Shane er genoeg van en schreef zijn ´vrienden´ een bericht dat zich nu online verspreid.

De 6-jarige Reilly heeft autisme en kan niet communiceren zoals andere kinderen van zijn leeftijd. Maar hij luistert en begrijpt alles, en is een goede, gelukkig jongen, volgens zijn vader en moeder.

Toch heeft Reilly nog nooit een uitnodiging gekregen, niet één keer. Dat heeft het hart van zijn vader Shane al zo vaak gebroken. Hoe kunnen de ´vrienden´ van Shane nooit Reilly hebben uitgenodigd op een partijtje waar alle andere kinderen waren uitgenodigd?

Shane vond dat hij te lang stil was geweest, dus hij schreef een bericht aan zijn vrienden met kinderen om hen te laten weten hoe het was om aan de andere kant te staan.

“Dit heeft lang genoeg in mij gebroeid dus ik gooi het er nu uit, of je het ermee eens bent of niet. Mijn zoon Reilly heeft autisme, geen lepra: hij is 6 jaar en mijn ´vrienden´ met kinderen hebben kinderpartijtjes. Niet ÉÉN uitnodiging, niet één. Denk daar maar eens aan als je lekker lol gaat maken: heb je enig idee hoeveel pijn dat doet?¨

Shane´s vrouw deelde het bericht dan op Twitter, waar het bericht duizenden keren werd gedeeld door aardige mensen die hem wilde helpen zijn boodschap te verspreiden. Onder de commentaren, schreven mensen dingen als: ¨Hoe fijn om zo´n vader te hebben?¨ en ¨Verbazingwekkend hoe een diagnose mensen kan verdelen in 1. Klootzakken en 2. Vrienden voor het leven. Tip: klootzakken doen er niet toe.¨

De zielen van kinderen zijn breekbaar. Dit bericht van deze vader kan veel mensen helpen begrijpen hoe een kleine daad veel kan betekenen voor een klein kind. Deel dit om te helpen deze boodschap te verspreiden!
[fblike]