Zoek
Sluit dit zoekvak.

6-jarig meisje redt haar moeders leven door leraar te vertellen dat “papa mama pijn doet”.

Een overleefster van huiselijk geweld zegt dat haar 6-jarig dochtertje haar leven redde door haar leraren te zeggen dat “mijn papa mama pijn doet.”

Jodie Keegans (36) leed drie jaar lang onder het huiselijk geweld van haar echtgenoot Scott Keegans voordat hij vorige maand veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

Ze denkt dat het geweld nog langer geduurd zou hebben, moest haar “superheld” in oktober 2017 niet aan haar leraar gezegd hebben: “Papa doet mama pijn. Ze zegt dat ze van hem houdt, maar hij blijft haar pijn doen.”

Tijdens zijn terreur mocht Jodie niet werken, geen telefoon hebben of afspreken met vrienden en familie.

De moeder van drie moest zelfs de begrafenis van haar eigen zus missen nadat ze in 2015 onverwacht overleed aan een niet eerder ontdekte kanker.

Pas na de arrestatie van haar echtgenoot ging Jodie naar het ziekenhuis. Daar ontdekten de dokters dat ze een gebroken schouder had, een gescheurd oor, negen gekneusde ribben en zes ruggenwervelfracturen. Ze kreeg te horen dat ze een risico leed op long- en orgaanfalen.

Ze zat onder de bijtwonden en ze miste plukken haar die klaarblijkelijk uitgetrokken werden door haar gewelddadige echtgenoot.

Jodie bekende dat ze haar gescheurde oor probeerde te lijmen nadat Keegans het bijna afgerukt had en weigerde haar naar het ziekenhuis te laten gaan.

Ze verbleef met Kerstmis vijf dagen in het ziekenhuis en zei dat dit de beste Kerstmis was die ze ooit gehad had.

Keegans werd agressief nadat ze al meer dan tien jaar samen waren.

Hij zou haar regelmatig bijten, slaan en schoppen, en liet haar vaak achter met blauwe plekken, gebroken botten en fracturen.

Het geweld laaide vaak op uit het niets om de meest ridicule redenen, zoals dat zijn koffie niet goed zou zijn of dat zij kon slapen wanneer hij dat niet kon.

Jodie uit South Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk dankt haar dappere dochter om haar van dit geweld te helpen ontsnappen.

Keegans zit nu achter de tralies en Jodie kan eindelijk haar leven opnieuw beginnen opbouwen. Ze wijdt haar tijd nu aan het helpen van andere slachtoffers van huiselijk geweld.