Search
Close this search box.

6-jarig meisje hoort van dokters dat ze nog 135 dagen zal leven – dan doet moeder een hartverscheurende ontdekking in lade

Alle kinderen worden wel eens ziek. En wat er ook verkeerd gaat, voor de ouders zijn het altijd zorgen. Niemand wilt namelijk zijn kind zien lijden, en de meeste ouders zouden het liefst de pijn overnemen van hun kind mochten ze dit kunnen.

De 6-jarige Elena Desserich uit de Amerikaanse staat Wyoming was net als alle andere meisjes van haar leeftijd. Ze houdt van lezen en tekenen. Ze droomde ervan om op een dag mama te worden. En ze wilde juf worden wanneer ze groot was.

Maar op een dag ontvingen Keith en Brooke Desserich een bericht dat geen enkele ouder wilt horen. Elena had namelijk een hersentumor die niet kon worden geopereerd. Het koppel was kapot toen de dokters hen vertelden dat hun kleine meisje maar 135 dagen te leven meer had.

Dagboek schrijven
Maar in plaats van verdrietig te zijn, besloten Keith en Brooke om Elena’s leven gelukkig en memorabel te maken.

Het koppel probeerde elke dag speciaal te maken voor Elena en haar kleine zusje Gracie.

Maar ze waren ook bezorgd dat Gracie haar grote zus misschien niet meer zou herinneren wanneer ze ouder zou worden, dus besloten ze om een dagboek te schrijven over haar 6-jarige zus Elena.

De dagen vlogen voorbij en Elena’s toestand werd erger en erger. Ze kon uiteindelijk zelfs niet meer spreken en raakte gedeeltelijk verlamd.

Op 1 augustus 2007 blies Elena haar laatste adem uit. De familie was kapot van verdriet. Ook al wisten dat het eraan zat te komen, niets kon hen voorbereiden voor de ongelofelijke pijn die ze voelden.

Niemand wist Elena’s plannen
Maar niemand in de familie wist dat Elena zich aan het voorbereiden was op haar dood. Dat deed ze op haar eigen manier.

Enkele dagen na Elena’s dood, vond haar familie geheime briefjes in hun huis.

Het duurde niet lang voor ze echt overal briefjes aantroffen. In boeken, sokken, kasten, kledij, CD-doosjes en zelfs in zakken van Kerstmisversiering.

Geen enkel briefje was hetzelfde. Op sommige briefjes schreef Elena “Ik zie je graag,” en op andere stonden er hartjes en bloemetjes.

“Ze was een kind die heel wijs was voor haar leeftijd. Het doet me ontzettend veel pijn dat ze wist dat ze stervende was, maar ik denk dat dat zo was,” zei Elena’s vader Keith aan Daily Mail.

Uiteindelijk vond Elena’s familie honderden briefjes. Ze hadden drie volle dozen nodig om ze te bewaren!

Prachtige herinneren aan hun dierbare meisje.

“Ik denk dat de briefjes haar manier waren om ons te vertellen dat alles ok was. Telkens we er vinden, voelt het alsof we een knuffel van haar krijgen,” zegt Elena’s moeder Brooke aan Daily Mail.

Boek gepubliceerd
Twee jaar na Elena’s dood besloten haar ouders om een boek te publiceren van alle notitiebriefjes, als een soort eerbetoon aan hun dochtertje, en ook als middel om Gracie haar grote zus te herinneren.

Het boek bevat alle briefjes van Elena, behalve twee. Haar ouders houden elk een ongeopend briefje bij waar ze ook gaan.

“Het is onze manier om dit te verwerken,” vertelt Brooke aan Daily Mail.

Het is zo triest om te zien hoe zo’n jong kind weggenomen wordt van haar familie.

Ook al is Elena er niet meer, ze zal nooit vergeten worden.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je ook kanker haat!
[fblike]