Zoek
Sluit dit zoekvak.

6 eenvoudige manieren om je bloedcirculatie te verbeteren

Word je vaak ziek en zijn je handen of voeten opgezwollen of koud en wit? Dan lijd je misschien aan een slechte bloedsomloop.

De aandoening kan ernstig zijn en kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, zoals roken, gebrek aan lichaamsbeweging, diabetes, bloedstolsels of ouderdom.

Koude handen en voeten kunnen echter ook worden veroorzaakt door erfelijke factoren, dus het is altijd het beste om een ​​arts te raadplegen om zeker te zijn.

Hier zijn enkele tips voor het verbeteren van je bloedsomloop:

Water:
Studies tonen aan dat het drinken van ten minste acht glazen water per dag kan helpen bij het voorkomen van een slechte bloedsomloop. Water helpt ook essentiële voedingsstoffen naar organen en cellen te transporteren.

Je kunt ook een paar keer per week enkele minuten in koud water douchen. Dit helpt je bloedvaten en verhoogt de bloedcirculatie, volgens Dr. Ben Kim.

Gember:
Onderzoek toont aan dat gember regelmatig helpt om hart- en vaatziekten en de vorming van bloedstolsels te voorkomen.

Gingerol en zingerone, de actieve bestanddelen in gember, verhogen de lichaamstemperatuur, wat op zijn beurt leidt tot een verhoogde bloedstroom.

Knoflook:
Bijna iedereen weet dat knoflook gezond is, en verschillende onderzoeken ondersteunen dit.

Knoflook bevat stoffen waarvan gedacht wordt dat ze hartaandoeningen verminderen, de bloeddruk stabiliseren en de opeenhoping van vet in de slagaders voorkomen.

Kastanjes:
Aescin, de actieve stof in kastanjes, versterkt capillaire wanden, bestrijdt ontstekingen, voorkomt slechte bloedcirculatie en helpt spataderen te voorkomen, volgens het National Institute of Health.

Cayenne peper:
De werkzame stof in sommige chili en pepers die hen hun warmte geeft, wordt capsaïcine genoemd. Onderzoek toont aan dat capsaïcine de slagaders versterkt en de gezondheid van het hart verbetert. Het helpt ook bij het bestrijden van een slechte bloedsomloop.

Visolie:
Visolie is rijk aan omega-3 vetzuren, die uitstekend zijn voor het lichaam.

Volgens de Universiteit van Maryland verwijdert visolie effectief vet uit bloedvaten en helpt het cholesterolgehalte te verlagen.

Houd er rekening mee dat je altijd uw arts moet raadplegen als je ernstige symptomen hebt.

Mijn handen waren altijd koud, maar sinds ik meer knoflook en gember begon te eten, heb ik het probleem niet meer opgemerkt.

Deel dit artikel alstublieft, zodat meer mensen hun gezondheid kunnen verbeteren zonder onnodige medicijnen in te nemen.
[fblike]