Zoek
Sluit dit zoekvak.

56-jarige moeder vermoordt de aanrander van haar dochter. Wat de rechter doet zal je verbazen!

Toen een 56-jarige vrouw drie mannen betrapte die haar dochter in groep aan het verkrachten waren, kwam ze in een oogwenk tussenbeide. Ze greep een mes en maakte een einde aan het misdrijf, waarbij een van de mannen om het leven kwam.

De vrouw werd aangehouden, maar de rechtbank heeft besloten dat ze niet naar de gevangenis moet

Op 2 september kreeg een Zuid-Afrikaanse vrouw van een vriend te horen dat haar dochter verkracht werd in een leeg huis in haar dorp genaamd Qumbu. De 56-jarige moeder haastte zich naar het huis, en zag hoe haar dochter door drie mannen verkracht werd. Ze greep een mes en begon de drie verkrachters te steken om haar dochter te redden.

Een van de verkrachters overleed aan zijn verwondingen en de vrouw riskeerde vervolging wegens moord en poging moord.

De zaak verwierf heel wat media-aandacht in Zuid-Afrika en de moeder kreeg zelfs de bijnaam “Leeuwen Mama.”

Heel wat mensen sympathiseerden met de dame en er werd een crowdfundingcampagne opgezet om haar juridische kosten te betalen.

“Zij en haar dochter moeten nog altijd in therapie om het trauma te verwerken. We hebben het geld dat ons werd overgemaakt voor haar welzijn aan haar gestort”, vertelde de advocaat van de moeder.

De rechtbank nam ondertussen de beslissing om de moeder niet te vervolgen voor het overlijden van een van de verkrachters. De andere twee verkrachters werden aangehouden en verblijven in afwachting van hun proces in de gevangenis.

De moeder deed wat ze dacht te moeten doen om haar dochter te beschermen. Wat vind jij van de beslissing om haar niet naar de gevangenis te sturen? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!
[fblike]