Zoek
Sluit dit zoekvak.

5-jarig jongetje verdwijnt in zee – badgasten in Julianadorp vormen menselijke slinger om te helpen zoeken

Afgelopen zondag werd een jongetje in Julianadorp door de golven meegesleurd. Zijn vader zag hem in de golven duiken, maar niet meer terugkeren. Toen slagen de badgasten letterlijk de handen ineen!

Een Duitse man zag zijn ergste nachtmerrie bijna werkelijkheid worden. Zijn 5-jarige zoontje dook in de golven en kwam daarna niet meer boven. Onmiddellijk werd er groot alarm geslagen.

De kustwacht zette een helikopter en vliegtuig in, daarnaast hielp ook een politiehelikopter met zoeken. Maar de badgasten stonden niet stil. Fotograaf Peter van Aalst was toevallig op het strand en vertelde aan het Algemeen Dagblad dat tientallen mensen spontaan een menselijke slinger vormden en het water af speurden.

Het ware beangstigende momenten. Iedere minuut die voorbij ging, vervloog een heel klein beetje hoop. Maar na zo’n 45 minuten kwam het goede nieuws waar iedereen op hoopte: het jongetje was gevonden!

Het ventje liep bij een strandslag die ongeveer twee kilometer verderop lag. Het is niet helemaal zeker hoe hij daar belande, maar waarschijnlijk was hij gedesoriënteerd uit de zee gekomen en liep hij de verkeerde kant op.

Er volgde een emotionele hereniging met zijn ouders, broertje en zusje. Via Twitter bedankte het Duitse gezin iedereen voor de hulp.

Ook de politie dankte iedereen die erbij betrokken was!

De zee is onvoorspelbaar en veranderlijk en blijft daarom altijd gevaarlijk. Gelukkig is het goed afgelopen en werkte iedereen prachtig samen!
[fblike]