Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 meisjes die samen kanker overwonnen hebben reünie om hun gezondheid te vieren

Het enige wat erger is dan de ouder te zijn van een kind met kanker, is waarschijnlijk zelf een kind zijn met deze ziekte.

Deze vier jonge meisjes hebben ontzettend veel steun aan elkaar gehad in een moeilijke tijd. Ze ontmoetten elkaar in het ziekenhuis waar ze werden behandeld. Niet alle meisjes hadden dezelfde vorm van kanker, maar werden wel allemaal behandeld in het John Hopkins All Children’s Hospital in St. Petersburg, Florida.

De meisjes, McKinley, Ava, Chloe en Lauren ontmoetten elkaar twee jaar geleden toen ze behandeld werden voor kanker. Het was hun hechte vriendschap die hen hielp om de behandeling en het leven op de afdeling in het ziekenhuis te doorstaan. “Ze is drie jaar oud en was haar haren verloren,” aldus Shawna, moeder van Lauren. “Alle kinderen zagen er hetzelfde uit, dus in haar ogen was het bijna normaal.”

Wanneer ze geen zware behandelingen ondergingen praatten de meisjes met elkaar en speelden ze zoveel mogelijk samen.
Hun vriendschap hielp ook hun ouders om door deze moeilijke tijd heen te komen.

“Verbazingwekkend om te zien hoe ver de meiden zijn gekomen samen,” zei Alyssa Luciano, moeder van Ava. “

Hun voormalige verpleegsters zijn overweldigd van vreugde dat de meisjes gelukkig, gezond en samen zijn.

Drie van de meisjes – McKinley, Ava en Lauren – kregen de diagnose acute lymfoblastische leukemie. Ondertussen had Chloë een zeldzame vorm van longkanker.

Gelukkig hoeven de meeste kinderen nooit zo’n behandeling door te maken als ze nog zo jong zijn. Kanker bij kinderen komt niet vaak voor, met slechts één op de 330 kinderen. Van 1/3 van al die kinderen wordt de diagnose leukemie vastgesteld, net zoals bij drie van de vier meisjes.

Maar nu zijn alle vier de meiden volledig gezond verklaard! Hoewel de levens van de meisjes momenteel andere richtingen op gaan zijn ze zeker van plan om elkaar jaarlijks te ontmoeten. De vriendschap tussen de vier meiden zal nooit vervagen, dat weten ze allemaal zeker!