Zoek
Sluit dit zoekvak.

4-jarige vertelt moeder voordat hij sterft: “Ik ga naar de hemel en ga spelen totdat je er bent …”

De meesten van ons geloven dat onze dood plotseling zal zijn. Nu bedoel ik niet noodzakelijkerwijs gewelddadig, maar eerder onverwacht, zoals overlijden op zeer oude leeftijd in onze slaap. Er zijn echter enkele mensen, die zowel de vloek als het voorrecht hebben om hun naderende dood duidelijker te zien dan velen van ons ooit de onze zullen zien. Sommige mensen met dit duidelijke perspectief reageren op deze nieuwe realiteit met paniek en overweldigende angst, terwijl anderen een soort vrede en acceptatie van hun lot vinden. Wat voor de meesten van ons ondenkbaar is, is dit 4-jarig kind het soort dat moedig perspectief vindt als hij het einde van een leven nadert dat nauwelijks is begonnen.

De jonge Nolan koos ervoor zich te concentreren op zijn geloof en niet op het feit dat hij niet veel tijd meer had in deze wereld. De kleine jongen deed zelfs een speciale belofte aan zijn moeder dat hij haar weer in de hemel zou zien. Nolan Skully begreep dat hij de strijd om zijn leven verloor, die werd veroorzaakt door een zeldzame vorm van kanker die weke delen aantast, genaamd Rhabdomyosarcoma. Het kind was pas 3 jaar oud toen hij zijn tragische diagnose kreeg en van daaruit werd zijn reis door de genadeloze ziekte vastgelegd in een Facebook-pagina die door zijn familie was opgezet.

Maar te denken dat Nolan standvastig bleef tegenover de dood omdat hij zonder hoop was, zou een misvatting zijn. In feite was het juist het tegenovergestelde. Hij droomde nog steeds om politieagent te worden. Net als zijn vader, Jonathan, die brandweerman is, wilde Nolan zijn gemeenschap dienen.

Gelukkig kon de jonge Nolan zijn droom waarmaken voordat hij stierf, toen de politiecommissaris van de stad de jonge jongen een bezoek bracht in het ziekenhuis en hem zwoer als erepolitieagent.

Hij kreeg de bijnaam Sergeant Rollin ‘Nolan.

Natuurlijk was zijn situatie nog steeds een nachtmerrie voor zijn gezin om mee om te gaan. Zijn moeder, Ruth, had alle kracht nodig die ze kon verzamelen om zichzelf bij elkaar te houden omwille van Nolan. Maar gedurende zijn beproeving dienden Nolans geloof en moed als een baken van licht. Hij was zelfs onbevreesd in het aangezicht van de dood, daarom vertelde hij zijn moeder dat ze elkaar weer in de hemel zouden zien.

Nolan vond het absoluut geweldig om zijn moeder dichtbij te hebben. Op die manier kon hij haar zien en vasthouden. Ze kreeg zelfs toestemming om een ​​snelle douche te nemen in het ziekenhuis, toen Nolan zijn ogen sloot en begon weg te glijden.

Toen ze terugkwam, was Nolan omringd door medisch personeel, haar zoon was nu in coma en zijn longen waren ingestort.

Overmand door emotie sprong ze op zijn bed en legde haar hand op de zijkant van het gezicht van haar kind. Nolan haalde diep adem, opende zijn ogen voordat hij glimlachte en zei: “Ik hou van je, mama.”

De kleine jongen stierf toen zijn moeder zachtjes “You Are My Sunshine” in zijn oor zong.

Later deelde ze die kostbare laatste momenten met hem op internet en nam ze een foto op van Nolan liggend op de badmat buiten de douche, iets dat hem veel troost gaf.

Op een foto van Nolan in zijn politie-uniform, onderschreef ze: “Mijn mooie kleine politieman!”
(Bron: Shared)