Zoek
Sluit dit zoekvak.

4-jarige gehandicapte jongen achtergelaten met ernstige wonden na kinderopvang

Masua Tusa, bij zijn moeder en vader bekend als Sua, heeft hersenverlamming en lijdt aan zijn spraak. Masua zou volgens zijn kleuterschool van een trap in zijn rolstoel zijn gevallen. Zijn moeder zegt echter dat zijn verwondingen te ernstig zijn.

Terwijl Manua afgelopen woensdag in de West-kleuterschool van Manurewa in Nieuw-Zeeland was, liep hij veel gezichtswonden op. De verwondingen omvatten “diepe schaafwonden waar grote stukken huid van zijn neus, voorhoofd en wang zijn geschraapt”.

De politie en het ministerie van Onderwijs onderzoeken beide.

Zijn moeder Milly Tusa vertelde Checkpoint dat ze ‘alleen hoorde dat haar zoon gewond raakte toen ze hem zoals gewoonlijk ging ophalen en door personeel werd verteld dat hij van een trap was gevallen terwijl hij in zijn rolstoel zat’.

“Ik vind het moeilijk te geloven dat het personeel ze niet kon bellen nadat hij zo’n blessure had opgelopen. Toen mijn kinderen in de kinderopvang waren, werd ik veel minder gebeld – zoals ik denk dat dat zou moeten.”

De lerares vertelde mevrouw Tusa dat ze haar vier keer probeerde te bellen en merkte op dat hij een kleine schaafwond had. Ze zei dat ze de wielen van zijn rolstoel had vergrendeld en hem bovenaan de trap had gezet.

De manier waarop het werd gecommuniceerd, dacht Tusa niet dat de verwondingen ernstig zouden zijn. Ze vergiste zich.

“Het waren brandwonden, ruwe brandwonden op zijn gezicht vanaf de bovenkant van zijn ooglid naar beneden. Hij had krassen op de bovenkant van zijn lippen en hij had krassen op zijn neus.”

Volgens zijn moeder is de kleine Manua getraumatiseerd en beschaamd door het incident en niet in staat zijn emoties over de situatie te communiceren.

“Ik heb hem een ​​paar keer gevraagd (over het incident) en alles wat hij zegt is ‘mama, ondeugende leraar, mama, ondeugende leraar’.”
(Bron: Shared)