Zoek
Sluit dit zoekvak.

3-jarig jongetje gepest en ´lelijk´ genoemd vanwege zijn rode haar, zijn reactie breekt mijn hart

Het is de taak van ouders om ervoor te zorgen dat hun kind gezond en gelukkig is. Daarom is het de nachtmerrie van elke ouder om hun kind verdrietig te zien.

Je kan je alleen maar voorstellen hoe hartverscheurend het is als ouder om je kind te horen vragen: ¨Wat is er mis met me?¨

Dat is precies wat er gebeurde met moeder Lauren Russel een dag nadat haar driejarige zoontje was gepest en lelijk was genoemd op de bus vanwege zijn rode haar.

Het hartverscheurende incident raakte Lauren zo erg dat ze op Facebook een lang verhaal plaatste. Ze vraagt iedereen het te lezen om het bericht te verspreiden dat deze vorm van pesten nooit acceptabel is en eens en voor altijd gestopt moet worden.

Je kan het hartverscheurende bericht van Lauren hieronder lezen.

“Vandaag is mijn hart in tweeën gebroken.

Terwijl ik in de bus zat zag ik zulk gemeen gedrag tegen mijn driejarige zoontje van een jongen die niet ouder was dan 13. Helaas was het niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn.

Hij is doelwit van mensen van alle leeftijden.

En waarom? Omdat hij rood haar heeft. Mijn mooie jongen werd gezegd dat de opruimdienst hem moest komen ophalen omdat zijn haarkleur zo lelijk was.

De jongen draaide zich naar zijn vriend en zei dat als hij ooit een roodharig kind zou krijgen hij het zou doden.

Mijn zoontje is pas drie en was erg in de war. Ik voel me heel erg rot omdat ik ook rood haar heb en ik weet heel goed hoe het is om op te groeien als doelwit van pestkoppen.

Hij blijft me maar vragen waarom mensen zijn haarkleur lelijk vinden.

Hij vraagt me of ik het kan kleuren zodat mensen het leuk vinden. Hij vraagt me of hij kan zijn zoals zijn broer die geen rood haar heeft.

Mijn hart breekt, elke keer als hij het me vraagt.

Mijn kleine jongen ziet er zo zielig uit en ik wil dat hij zich beter voelt. De reden dat ik die openbaar maak is omdat ik weet dat deze pestkoppen in de minderheid zijn.

Er zijn goede en niet veroordelende mensen die hem niet buitensluiten. Ik wil jullie allemaal vragen dit te delen om te laten zien hoe mooi mijn jongen is.

Ik wil hem het goede in de wereld tonen via de kracht van Facebook.

Het is niet goed om iemand te pesten voor de kleur van zijn haar. Nu niet, nooit niet. Dank jullie.¨

Elk kind is mooi op zijn eigen unieke manier en niemand zou zich ooit minder moeten voelen.

Deel dit verhaal met al je vrienden om voor eens en altijd een einde te maken aan pesten!
[fblike]