Search
Close this search box.

3 dochters verdenken zorg van mishandeling moeder – verborgen camera filmt schokkende beelden

De drie dochters van een 71-jarige kregen vaak een slecht gevoel toen ze het verzorgingshuis van hun moeder gingen bezoeken.

Dit ging nog een tijdje door, voordat een van hen suggereerde dat ze een verborgen camera opzetten. Het doel was om te zien of hun bezorgdheid over mogelijke mishandeling in werkelijkheid gegrond was.

Ze deden precies dat, om meer te ontdekken dan waar ze op hadden gerekend. Wat de camera filmde was echt schokkend.

Drie zussen vermoedden dat alles niet was zoals het hoort in het verzorgingshuis van hun moeder. Ze leed aan de ziekte van Alzheimer en Parkinson, en dus was het moeilijk voor haar meisjes om antwoorden van haar te krijgen over wat er mis was.

Ze wisten echter dat er iets mis moest zijn toen ze wist te vertellen dat het personeel haar niet mocht. Alarmbellen begonnen gestaag te klinken, en dus besloten de zussen hun instinct te volgen.

De steek
Ze staken hun hoofd bij elkaar en zetten een verborgen camera op in de kamer van hun moeder. Wat ze zouden filmen, bleek uiteindelijk schokkender zijn dan iemand zich had kunnen voorstellen.

Op de film was duidelijk te zien dat het personeel de moeder aan haar armen trok. Toen ze zich verzette, sleepten ze haar over de vloer. Op één punt van de video is de 71-jarige huilend te zien, hoewel haar gesmeek aan dovemansoren gericht zijn.

Het was middelste dochter, Kelly, die een camera van £85 op Amazon kocht. Ze legt uit: “Ik voelde me zo schuldig en mijn hart bonste toen ik het opstelde. Ik vertelde het personeel dat ik dacht dat het haar zou helpen als ze een klok had die ze vanaf haar bed kon zien. Wat het opnam, was een schok. Iedereen die zo’n persoon op zo’n manier kan behandelen, is een gemeen schepsel. Kijken naar het beeldmateriaal, het zien van mijn huilende moeder, was hartverscheurend. ”

Op verschillende punten in de video vraagt ​​Joy om naar het toilet te gaan, maar wordt genegeerd. Het personeel toont weinig interesse om haar te helpen, en dus wordt ze overgelaten aan zichzelf.

De mishandeling vond plaats in het Brookside House Care Home in Jacksdale, Nottinghamshire, Verenigd Koninkrijk, en drie werknemers werden uiteindelijk verantwoordelijk bevonden. Toen de tape opdook, konden ze hun acties niet ontkennen en werden ze dus ontslagen van hun werk. Ze werden ook veroordeeld tot een taakstraf, maar slaagden erin om via voorwaardelijke straffen de gevangenisstraf te ontvluchten.

“We zijn boos dat hun straffen zijn opgeschort. Ze pleitten alleen schuldig omdat het allemaal op de tape lag,” zei de oudste dochter Teresa Bestwisk, 47.

Mijn bloed kookt als ik dingen als deze hoor, en het ergste is dat er zeker meer ouderen lijden zonder dat het bekend is. Deel dit om het bewustzijn te verspreiden. Help ons ervoor te zorgen dat niemand dit soort misbruik in de toekomst hoeft mee te maken.
[fblike]