Zoek
Sluit dit zoekvak.

27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.

De dood is iets wat iedereen op een bepaald moment zal meemaken in hun leven. Of het nu de dood is van een geliefd familielid, of jij die vecht voor je leven, het is nooit gemakkelijk om de dood in de ogen te moeten kijken.

Gelukkig moeten de meeste mensen hier niet over nadenken tot ze oud worden, maar jammer genoeg zijn er ook veel jonge mensen die hiermee geconfronteerd worden. Holly Butcher was zo iemand.

Toen Holly 26 werd, begon ze vaak over de dood te denken toen ze hoorde dat ze een kwaadaardige kanker had.

Ze besloot om een laatste brief te schrijven voor ze overleed, en plaatste de hartverscheurende brief op haar Facebookpagina op 3 januari 2018.

Minder dan 24 uur na haar brief te hebben gepubliceerd, overleed Holly, omringd door haar familie.

Nu bereikt haar bericht mensen overal ter wereld, en iedereen is geraakt door Holly’s woorden.

Dit is haar brief:

“Het is iets raars, om te beseffen en te accepteren dat je zal sterven op 26-jarige leeftijd. Het is iets wat je niet kunt negeren. De dagen gaan voorbij en je verwacht dat ze blijven komen, tot het onverwachte gebeurt. Ik heb altijd gedacht dat ik zou oud worden, met rimpeltjes en grijs haar, vooral veroorzaakt door de vele kindjes die ik zou hebben. Ik plande om een leven te bouwen met mijn geliefde. Ik wil dat zo hard, dat het pijn doet.”

“Dat is het leven. Het is broos, waardevol en onvoorspelbaar, en elke dag is een geschenk, geen vanzelfsprekendheid.

Ik ben er nu 27. Ik wil nog niet gaan. Ik hou van mijn leven, ik ben gelukkig… Dat heb ik te danken aan mijn dierbaren. Maar ik heb er geen controle over.

Ik ben dit tekstje niet beginnen schrijven omdat ik vrees heb. We zijn vaak onwetend over de onvermijdelijkheid van de dood. Behalve wanneer ik er over wil spreken, dan wordt het aanzien als taboe onderwerp, alsof het nooit met ons zal gebeuren. Dat is lastig.

Ik wil gewoon dat mensen stoppen met zich zorgen te maken over de kleine, betekenisloze dingen in het leven, en proberen te onthouden dat we allen hetzelfde lot te wachten staan. Zo kan je je tijd waardevoller en geweldiger maken, behalve de bullshit.”

Ik heb heel wat gedachten geformuleerd hieronder, aangezien ik veel tijd heb gehad om na te denken de afgelopen maanden. Natuurlijk gebeurt dat ’s nachts wanneer ik probeer te slapen!

Die tijden waarop je je zorgen maakt over belachelijke dingen (iets wat ik opgemerkt heb de afgelopen tijd), denk dan gewoon aan iemand die echt een probleem heeft. Wees dankbaar dat je maar kleine zorgen hebt, en ga verder met je leven. Het is ok om te erkennen dat iets vervelend is, maar probeer er niet op door te rammen, en beïnvloed andermans dag niet negatief.

Eenmaal je dat doet, ga dan naar buiten, neem een diepe ademhaling van die frisse Australische lucht op in je longen, kijk naar de blauwe hemel en hoe groen de bomen zijn, het is zo mooi. Denk na over hoe gelukkig je bent om dat te kunnen, ademen.

Je zat misschien vast in een vervelende file vandaag, of je hebt slecht geslapen want je prachtige baby’s hebben je wakker gehouden, of je kapster heeft je haar te kort geknipt. Of er zit een scheurtje in je nieuwe valse nagels, je borsten zijn te klein, of je hebt wat vet in je kont, en je buikje is niet strak.

Laat al die onzin verdwijnen… Ik beloof je dat je er niet aan zult denken wanneer het jouw tijd is om te gaan. Het is allemaal ZO onbelangrijk wanneer je naar het leven kijkt als een geheel. Ik zie mijn lichaam kapot gaan voor m’n ogen, en er is niets dat ik kan doen. Ik wou dat ik nog een verjaardag kon vieren, of nog eens Kerstmis met de familie, of nog een dag langer met mijn vriend en onze hond. Nog 1 dag.

Ik hoor mensen klagen over hoe vreselijk hun job is, en hoe lastig het is om te sporten. Wees dankbaar dat je dat lichamelijk kunt doen. Werken en sporten lijken zo’n normale dingen, tot je lichaam het je niet meer toelaat.

Ik probeerde om een gezond leven te leiden, het was zelfs mijn grootste passie. Apprecieer je goede gezondheid en goed-werkend lichaam. Zelfs al is het niet je ideale maatje. Zorg ervoor en omarm het hoe geweldig het wel is. Beweeg het, en voed het met gezond eten. Wees niet geobsedeerd.

Onthoud dat er meer aspecten zijn voor een goeie gezondheid dan enkel lichamelijk. Werk net zo hard om mentaal, emotioneel en spiritueel geluk te hebben. Op die manier besef je misschien hoe onbelangrijk het is om die perfect geportretteerde afbeeldingen te zien op de sociale media… Nu we toch bezig zijn over dit onderwerp, verwijder alle nieuwsberichten op je sociale media die je niet goed doen voelen. Verwijder zogenaamde ‘vrienden’. Wees hard, het is voor je eigen goed.

Wees dankbaar voor elke dag dat je geen pijn hoeft te lijden, en zelfs de dagen waar je ziek thuis zit met de griep, een pijnlijke rug of een gekneusde enkel, aanvaard dat het klote is, maar wees dankbaar dat het niet levensbedreigend is, en zal genezen.

Stop met mieren te neuken, mensen! Stop met je zorgen te maken! Help elkaar.

Geef, geef, geef. Het is waar dat je meer geluk haalt uit het doen van dingen voor anderen, dan voor jezelf. Ik wou dat ik dit ook meer deed.

Sinds ik ziek ben, heb ik de meest ongelofelijke lieve mensen ontmoet, en heb de mooiste boodschappen gekregen en lieve woorden van mijn familie, vrienden of onbekenden. Meer dan ik ooit kan terugdoen. Ik zal dit nooit vergeten, en zal altijd dankbaar zijn voor al deze mensen.

Het is raar om geld te hebben om te spenderen… wanneer je stervende bent. Het is niet het moment om uit te gaan, en dingen te kopen die je anders wel zou kopen, zoals een nieuw kleedje. Het doet je nadenken over hoe lullig het is dat we denken dat nieuwe kleren en andere dingen nodig zijn.

Koop iets leuk voor je vrienden in plaats van een kleedje, schoonheidsproduct of juweel voor hun huwelijk. 1) Niemand geeft er om als je twee keer hetzelfde draagt, en 2) het voelt goed. Neem hen mee uit eten, of beter, kook hen een lekkere maaltijd. Koop hen een koffie. Schenk hen een plant, een massage of een kaars en vertel hen hoeveel je van hen houdt.

Waardeer anderen hun tijd. Laat hen niet wachten omdat je niet op tijd kan zijn. Maak je sneller klaar als jij zo iemand bent, en apprecieer dat je vrienden tijd willen doorbrengen met je, niet alleen. Je zal respect verdienen.

Dit jaar ging onze familie akkoord om geen geschenkjes te geven, en ondanks de kerstboom die er wat triest (en leeg) bij stond, was het zo leuk want mensen hadden nu geen druk om iets te kopen, daarentegen deed iedereen moeite om een mooi kaartje te schrijven voor elkaar. Het klinkt misschien saai maar zo’n kaartje betekent meer dan een geschenkje. Het was ook gemakkelijker om het thuis te vieren want we hebben geen kleintjes. Moraal van het verhaal, geschenken zijn niet nodig om een waardevolle kerst te vieren.

Gebruik je geld voor ervaringen… Of ten minste, laat ervaringen niet aan je voorbij gaan omdat je je geld spendeert aan al die materialistische rommel.

Doe een beetje moeite voor die daguitstap naar het strand die je blijft uitstellen. Dompel je voeten in het water en speel met het zand. Neem een duik.

Begeef je in de natuur.

Probeer te genieten van momenten in plaats van enkel foto’s vast te leggen met je gsm.

Het leven leef je niet doorheen een scherm, en het gaat ook niet om de perfecte foto. Geniet verdomme van het moment, mensen! Stop met proberen om het vast te leggen voor anderen.

Willekeurige retorische vraag: Al die uren dat je probeert om je haar perfect te maken, en elke dag die make-up aan te brengen voor een avondje uit, is dat het wel allemaal waard? Ik heb dat nooit begrepen.

Word vroeg wakker, en luister naar de vogels terwijl je naar de prachtige kleuren kijkt buiten die de zon maakt bij zonsopgang.

Luister naar muziek… maar dan oprecht. Muziek is therapie.

Knuffel je hond. Jonge, wat mis ik dat.

Praat met je vrienden. Stop je gsm weg. Hoe gaat het met ze?

Werk om te leven, leef niet om te werken.

Serieus, doe wat je echt gelukkig maakt.

Eet cake, zonder je schuldig te voelen.

Zeg nee tegen dingen die je echt niet wilt doen.

Voel je niet onder druk gezet door wat anderen misschien denken. Jij kiest hoe je je leven leeft, anderen hebben daar geen reet mee te maken!

>

Vertel aan je dierbaren dat je van hen houdt, elke keer je de gelegenheid hebt en zie hen graag met alles wat je hebt.

Onthoud ook wanneer iets je ellendig maakt, jij hebt de kracht om dit te veranderen, op het werk, in de liefde of wat het ook is. Heb de kracht om te veranderen. Je weet niet hoeveel tijd je nog hebt op deze aarde, doe dus geen dingen die je miserabel maken. Ik weet dat dat veel gezegd wordt, maar het kan niet genoeg gezegd worden.Hoe dan ook, dit is gewoon het levensadvies van een jonge vrouw. Doe het of doe het niet, mij maakt het niet uit!

Ah, en nog een laatste opmerking, als je kan, doe eens iets goed voor de mensheid (en voor mij), en begin regelmatig bloed te doneren. Het zal je goed doen voelen doordat je andere levens redt. Ik voel dat het iets is dat over het hoofd wordt gezien, aangezien elke donatie 3 levens kan redden! Dat is een gigantische impact die iedereen heeft, en het proces is zeer simpel.

Bloeddonatie heeft me een jaar langer in leven gehouden, een jaar waar ik oprecht dankbaar voor ben dat ik het hier op Aarde kon delen met mijn familie, vrienden en hond. Een jaar waarin ik de beste momenten heb beleefd.

Ik zie je hierboven.

Liefs, Holly

Ik heb de tranen moeten verbijten bij elk woord die Holly geschreven heeft. Het kan moeilijk zijn om haar tips toe te passen in het leven, maar als we allemaal een beetje meer zoals haar denken, zou de wereld een betere plaats zijn, en zouden de mensen gelukkiger zijn.

Deel aub Holly’s prachtige brief om deze slimme en prachtige vrouw te eren. Zoveel goed advies, laten we het gebruiken. Rust in vrede.