Search
Close this search box.

2 jongetjes ruimen sneeuw op. Dan ziet de vader een man achter hen staan.

Kerstmis is die tijd van het jaar dat vergezeld gaat met warmte, goedhartigheid en liefde.

Toen Daniel Medina, een vader uit het Amerikaanse Wisconsin iets vreemd opmerkte op een koude winteravond, voelde hij dat hij dit incident moest vertellen op Facebook. Sindsdien is zijn verhaal viraal gegaan.

Daniel Medina en zijn twee zonen (6 en 10) waren aan het rijden in de auto in hun buurt toen zijn twee zonen hem plots vroegen om de wagen te stoppen.

Op het eerste zicht wist Daniel niet goed wat er gebeurde. Er lag heel wat sneeuw en het was ijskoud, wat zouden ze nou willen?

Dan zag Daniel een man op de stoep.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=679050682180073&set=a.104475546304259&type=3

Het was duidelijk dat de jongetjes de man al hadden opgemerkt. Hij zat in een rolstoel, en was sneeuw aan het wegruimen.

Iedereen die al eens sneeuw heeft geruimd weet wat voor een zware karwei dat is. Beeld je dan eens in dat een man in een rolstoel dit moet doen. De man leek echt te worstelen met de dikke pak sneeuw die overal lag.

Maar Daniel’s zonen, 6 en 10 jaar oud, besloten meteen om te helpen. Eigen initiatief! De vader ging akkoord, en al snel stonden ze daar allemaal met een schop in de hand, de man in de rolstoel helpend.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1191204394298030&set=a.104507592967721&type=3

Daniel kon niet trotser geweest zijn. Ondanks hun vermoeidheid en de ijzige koude, stonden ze erop om de onbekende man te helpen die de grootste moeite van de wereld had met de sneeuw.

Ze wisten hoeveel gemakkelijker en sneller het zou gaan mochten ze hem een handje helpen, en dus deden ze dat ook. Tot het karwei was opgeknapt!

Niet iedereen heeft de reflex om mensen in nood te helpen, en toch besloten deze jonge knapen om iemand in nood te helpen.

Daniel vertelde zijn verhaal op Facebook en al snel kreeg zijn bericht tienduizenden likes en reacties op de sympathieke knullen.

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de jeugd van tegenwoordig, dat ze lui en verwend zijn, maar dit bewijst nogmaals dat dat niet voor iedereen zo is! Het filmpje ging de wereld rond.

Dit verhaal bevestigt mijn vertrouwen in de mensheid. Deel om hulde te brengen aan deze jongens hun prachtige daad!