Zoek
Sluit dit zoekvak.

2-jarige met syndroom van down kan niet praten, maar dan zingt zijn zus en gebeurt er iets wonderbaarlijks.

Kinderen met leerproblemen hebben vaak een nadeel bij het leren van nieuwe vaardigheden en fundamentele aspecten van het leven, zoals wandelen en praten.

Dit alles doormaken kan een lange, moeilijke weg zijn voor ouders en families, maar het is de moeite waard wanneer het uiteindelijk lukt.

Amanda Gray is een moeder van vijf. Haar jongste, 2-jarige Bo, heeft het syndroom van Down.

Op de 2-jarige leeftijd worden kinderen geacht ongeveer 50 woorden te kennen, maar Bo heeft slechts 12 in zijn repertoire.

Als je kind moeite heeft met het leren van dingen, is het belangrijk om verschillende methoden uit te proberen om te zien hoe het kind het beste reageert. En het blijkt dat de inspiratie van Bo muziek is.

Elk woord dat Bo heeft geleerd, kwam door muziek en lied, en grote zus Lydia zit er vaak achter.

Een Johnny Cash-klassieker
In een recente video die onlangs door Amanda is opgenomen, is grote zus Lydia gitaar aan het spelen en zingt ze samen met kleine Bo in hun gang. En het is ongelooflijk hartverwarmend om te zien.

Lydia speelt en zingt Johnny Cash´ nummer ´You are my Sunshine ‘. Maar ze stopt regelmatig en geeft Bo de kans om mee te zingen.

“Mijn dochter Lydia was op Bo aan het passen terwijl ik onder de douche stond. Als ze geen gitaar had, weet ik niet of ze zou weten hoe ze hem moest passen. Het is het bewijs dat muziektherapie werkt. “

Verspreid als een lopend vuurtje
Bo probeert met al zijn kracht de woorden van het populaire liedje na te doen en mee te dansen, door het geluid van de gitaar van zijn zusje na te doen.

Dat muziek en ritme door zowel Lydia als Bo’s aderen stromen, is geen verrassing, hun vader is een muzikant en muziek is altijd een deel van hun leven geweest.

De prachtige video van dit schattige duo werd gedeeld op de populaire Facebook-pagina ‘Love What Matters’. Binnen 17 uur hadden honderdduizenden het geliket.

Bekijk de onderstaande video om te genieten van deze lieve broer en zus!