Search
Close this search box.

19-jarige studente overlijdt bijna na haar verven. Nu wil ze iedereen waarschuwen.

Miljoenen mensen verven hun haar over de hele wereld. De procedure is simpel: het product wordt op het haar aangebracht, je wacht de aangegeven tijd en volgt goed de instructies. Maar er is één stap die vaak wordt vergeten, maar die wel iemands leven kan redden, zoals Estelle in de video onderaan het artikel uitlegt.

Estelle, 19, heeft dit op een hele pijnlijke manier geleerd. Ze zal zich nooit meer de dag vergeten toen ze haar haren thuis verfde. Aan Parisien vertelde de jonge vrouw dat ze van blondine naar brunette was gegaan, toen ze voelde dat haar hoofdhuid begon te jeuken.

De bovenkant van haar hoofd begon te zwellen en, nadat ze naar de apotheek was gegaan, nam ze antihistaminica en gebruikte ze een crème tegen de jeuk. Maar helaas werd de situatie er erger op. Haar hoofd werd bijna misvormd.

Estelle had eerder een slechte ervaring met een soortgelijk product. Daarom nam ze deze keer voorzorgen. Ze testte een klein beetje van het goedje op haar hoofdhuid. Alleen wachtte ze maar een half uurtje om te zien of er gevolgen waren. De instructies op de verpakking schreven 48 uur voor.

Haar allergische reactie kan meer mensen overkomen. Het product wat ze had gebruikt bevatte PPD (of p-fenyleendiamine), een kleurstof die in bijna alle haarkleurmiddelen voorkomt.

Op de spoedeisende hulp legden de artsen aan haar familie uit dat ze dit soort gevallen helaas vaker tegenkwamen. Uiteindelijk moet Estelle in het ziekenhuis worden opgenomen. Haar tong was gezwollen, ze had moeite met ademhalen en haar hart klopte sneller. Ze was doodsbang dat dit het einde zou zijn en wil nu zoveel mogelijk mensen waarschuwen.

Kappers zijn de eersten die vaak het slachtoffer zijn: „Als ze allergisch worden, is er geen oplossing, ze moeten gewoon van baan veranderen. Het is een beroepsziekte. Maar het is goed om te weten dat PPD ook wordt aangetroffen in kleurstoffen die worden gebruikt voor henna-tatoeages en voor het kleuren van donkere kleding.”

Wees daarom dus heel voorzichtig voordat je je haren verft! Het kan vervelend lijken om 48 uur te wachten nadat je het product op je huid hebt getest, maar het kan ook je leven redden of voorkomen dat je angstaanjagende momenten moet doorbrengen zoals Estelle.

Aarzel niet om haar waarschuwing te delen!