Zoek
Sluit dit zoekvak.

15-jarige wordt ernstig verbrand in nieuwe ‘internettrend’ – alle ouders worden gewaarschuwd voor dit gevaarlijke spel

Een onderdeel van jong zijn is nieuwe dingen verkennen, creatief zijn en nieuwe ervaringen opdoen. Dankzij de ongelooflijke groei van het internet, is het nu mogelijk om niet alleen dingen te leren met een klik op een knop, maar ook om deze dingen met anderen te delen zoals nooit tevoren.

Helaas is een bijproduct van dit web van connectiviteit dat grappen en trends zich ook snel verspreiden. Dit kunnen meestal onschuldige dingen zijn – die bedoeld zijn om te lachen of het bewustzijn te vergroten voor een of andere zaak – maar er bestaan ​​ook mensen met nogal meer sinistere bedoelingen.

Toen ik jonger was, hadden we vaak ‘slaapfeestjes’, waar je met andere kinderen bij een vriend thuis zou blijven. Het is nauwelijks een nieuw fenomeen en blijft populair onder de jeugd van vandaag.

Nu verspreiden alarmerende rapporten in de Verenigde Staten zich echter over een nieuwe internettrend, een die plaatsvindt bij bijvoorbeeld slaapfeestjes, die net zo gevaarlijk klinkt als ronduit dwaas.

“The Hot Water Challenge”
We hebben er niet zo lang geleden over geschreven, maar het lijkt erop dat het ‘spel’ geen tekenen van afnemende populariteit vertoont. Het heet “The Hot Water Challenge” en het kan vaak gaan om een ​​groep die een van hun vrienden verrassen door er kokend water op te gieten. Het moet vanzelfsprekend zijn dat dit het potentieel heeft om ernstige, soms zelfs levensbedreigende brandwonden te veroorzaken.

Er zijn verschillende clips op YouTube van mensen die het spel spelen, die waarbij tieners elkaar uitdagen met betrekking tot wie het kokende water op hun huid kan nemen, of zelfs drinken. Tragisch genoeg lijkt het erop dat de rage bijzonder prominent aanwezig is onder jongere leeftijden.

Sterfgevallen en ernstige verwondingen
In augustus 2017 stierf een 8-jarig meisje in Florida nadat zij kokend water had gedronken. Een 11-jarige jongen werd ook naar het ziekenhuis gebracht nadat zijn vrienden een kruik water over hem hadden gegoten terwijl hij sliep. Een andere tiener kreeg afschuwelijke brandwonden op zijn rug nadat hij aan dezelfde trend meedeed.

Helaas zijn deze gevallen verre van geïsoleerd. Een 15-jarige jongen, Nicholas Conrad, heeft een video op YouTube gepubliceerd waarin hij de brandwonden laat zien die opgelopen zijn nadat zijn vrienden kokend water over hem goten terwijl hij ook sliep.

Nicholas legt in de video uit dat zijn vrienden niet wisten hoe heet het water was. Gelukkig kon hij ontsnappen met “slechts” slechte brandwonden. Het had echter nog erger kunnen zijn. Nicholas onthulde dat de verantwoordelijke jongens niet langer zijn vrienden zijn.

Dit is een uiterst gevaarlijke trend waar alle ouders op moeten letten. Help ons door dit artikel te delen om het bewustzijn van deze alarmerende trend te verspreiden!
[fblike]