Search
Close this search box.

15-jarige houdt vriend in de armen terwijl hij zijn laatste adem uitblaast.

De 15-jarige Stephanie Ray en de 16-jarige Blake Ward uit de kleine stad Dudley in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds het begin van hun relatie in februari 2018 onafscheidelijk. De tieners brengen elke vrije minuut met elkaar door en smeden gezamenlijke toekomstplannen. Maar een doodgewoon uitstapje met zijn familie werd de 16-jarige Blake fataal.

Op 31 juli 2018 maakte de familie Ward een uitstap naar het strand van Tywyn, een stad aan de westkust van Engeland. Toen Blake met twee andere familieleden te diep in het water ging, werden ze door de stroming verrast en naar open zee gezogen. De andere familieleden brachten meteen de kustwacht op de hoogte, die met boten en helikopters naar de drie vermisten op zoek gingen. Een lid van de kustwacht in een reddingsboot zag Blake uiteindelijk met zijn gezicht naar beneden in het water drijven. De 16-jarige werd meteen gereanimeerd en met de helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Toen Stephanie over het ongeval hoorde, haastte ze zich meteen naar hem toe. Vanaf dat moment zou ze niet meer van zijn zijde wijken.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=114576056090956&set=a.114576112757617.1073741826.100026156874170&type=3

Vijf dagen en vier nachten waakte Stephanie aan het ziekenhuisbed van Blake, maar de artsen konden niet veel meer voor hem doen. Zijn hersenen hadden door het zuurstoftekort zware schade opgelopen. Zijn lichaam werd alleen nog maar door een machine in leven gehouden. Uiteindelijk besloot de familie van Blake op aanraden van de dokters om de stekker uit te trekken en hem te laten gaan. Tijdens zijn laatste momenten knuffelt Stephanie zich een laatste keer bij hem op bed, alvorens de machines definitief uitgeschakeld werden.

In een aangrijpende Facebookpost omschrijft de 15-jarige Stephanie haar gevoelens over het overlijden van haar vriend.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1937381436325253&set=a.647472718649471.1073741826.100001602459533&type=3

“Vandaag was de ergste dag van mijn leven, een dag die ik nooit meer zal vergeten. Zoals de meesten onder jullie wel weten, was Blake afgelopen dinsdag in een vreselijk ongeval betrokken. Sindsdien week ik niet meer van zijn zijde. Zoals jullie weten was Blake een liefdevolle, medelevende persoon die voor iedereen goed probeerde te doen. Gisteren werd ons gezegd dat Blake nooit meer zou herstellen omdat zijn hersenen teveel schade hadden opgelopen en dat zijn familie de hard beslissing had genomen om de stekker uit te trekken en hem te laten gaan. Hij was heel bijzonder voor me, we hadden iets speciaal en dat zal voorgoed zo blijven. Blake en ik hadden onze hoogtes en laagtes, die we samen overwonnen. Hij leed geen pijn en was omgeven door zijn familie. Ik zal hem voor altijd missen en hij zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart hebben. Ik zal je nooit vergeten, Blake. Vlieg met de engelen, mijn schat, en ik zal je trots maken. Ik hou van je en dat zal ik voor altijd doen!”

Na de dood van Blake begon de familie een geldinzamelactie om de begrafenis te kunnen betalen. Het ziekenhuis waar Blake overleed, liet ondertussen echter weten dat zij zullen instaan voor de begrafeniskosten. De ingezamelde gelden zullen nu aan de kustwacht geschonken worden.

Wat er met de andere vermiste zwemmers gebeurde, is voorlopig niet bekend.
[fblike]