Zoek
Sluit dit zoekvak.

13-jarig meisje uit België wordt misbruikt door 4 mannen. Het land is in shock.

De groepsverkrachting van een 13-jarig meisje zorgde in België voor een golf van shock en verontwaardiging. Het meisje zegt dat ze het slachtoffer werd van een bendeverkrachting. De daders dreigden ermee seksueel getinte beelden op de sociale media te verspreiden als ze niet wilde meewerken. De politie verrichtte ondertussen vier aanhoudingen.

Het ex-vriendje van het 13-jarige meisje zou een van de vier verdachten zijn. De verdachten lokten het meisje naar een huis en verplichten haar daar om geslachtsgemeenschap te hebben. De jongemannen dreigden ermee om de beelden op de sociale media te posten zo ze niet zou meewerken. Het ex-vriendje van het slachtoffer zou de video’s gemaakt hebben.

De vader van het slachtoffer was begrijpelijk in shock toen hij de feiten vernam en dreigde ermee het recht in eigen handen te zullen nemen. De politie kon dat echter voorkomen door vier arrestaties te verrichten.

Volgens De Telegraaf zouden twee verdachten bekend hebben. Ze houden echter vol dat het meisje toestemming gegeven zou hebben. De andere twee ontkennen de feiten met klem. Aangezien het om een minderjarige gaat, weigert het Brusselse openbaar ministerie verder alle commentaar.

Of er al of niet toestemming werd gegeven, is overigens niet relevant. Volgens de Belgische wetgeving kan een minderjarige pas toestemming geven voor een intieme relatie vanaf 16 jaar of in uitzonderlijke gevallen vanaf 14 jaar.

Schokkende statistieken

De Telegraaf meldt dat er in België vorig jaar 204 aangiften over groepsverkrachtingen gedaan werden. Dat staat gelijk aan om de twee dagen een groepsverkrachting. Gevreesd wordt dat dit aantal nog hoger is aangezien slachtoffers niet altijd aangifte durven te doen.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ HOOPT DAT ER SNEL GERECHTIGHEID GESCHIEDT.