Search
Close this search box.

12-jarig meisje wordt uit schoolgala gezet vanwege haar jurk – zie jij waarom?

Ik herinner me nog goed hoe ik me voelde als ik me voorbereidde op gala´s toen ik nog jong was. De verwachtingen was torenhoog en ik begon altijd lang voordat de grote nacht aanbrak met het uitzoeken van mijn outfit.

De 12-jarige Ari Waters keek ook erg uit naar het Valentijnsgala van haar school. Ze kocht enkele weken van tevoren een jurk en bereidde zich voor op de avond van haar leven. Maar alle lol eindigde vroeg die avond voor Ari toen het vice-schoolhoofd haar eruit schopte. Waarom? Ze vond dat Ari´s jurk teveel blootgaf.

Ari had een gele jurk uitgekozen met witte banden langs de nek en schouders. Ze voelde zich er goed in en haar vrienden vonden dat ze er beeldschoon uitzag, maar volgens het vice-schoolhoofd was de jurk niet goed. Zie jij waarom?

Nee? Nou, ik ook niet.

Het vice-schoolhoofd vertelde de moeder van Ari dat door de jurk de armen van haar dochter op ¨seksuele objecten¨ leken. Ze zei dat Ari te jong was om zoveel ontblote arm te laten zien, volgens Local12 News.

De gebeurtenis zorgde voor een storm aan reacties in de woonplaats van Ari. Veel mensen vonden dat Ari oneerlijk was behandeld en dat het een zeer vernederende situatie was. Wat denk jij?

Kijk het nieuwsbericht hieronder:
[fblike]

Ari zei dat ze zich ¨vies¨ voelde en over haar toeren toen ze uit het gala werd gezet, dus ze belde haar moeder en vroeg haar om haar op te komen halen en naar huis te brengen.

Ari is nog maar twaalf jaar oud en had absoluut niet de intentie zich als seksobject te verkleden. Sterker nog, ze had zich nog normaal aangekleed voor iets waar ze al zolang naar had uitgekeken.

Soms moeten wij volwassenen leren van onze kinderen. Deel dit als je ook vindt dat het vice-schoolhoofd zich onbeschoft heeft gedragen.