Search
Close this search box.

12-jarig meisje pleegt zelfmoord nadat ze een foto met “RIP” in haar voet gekerfd op Instagram post.

Een Brits 12-jarig schoolmeisje werd opgehangen gevonden nadat een foto op de sociale media toonde hoe er “RIP” op haar voet geschreven stond.

Jessica Scatterson overleed twee dagen voor haar dertiende verjaardag nadat ze in haar huis in Bewsey in het Verenigd Koninkrijk werd aangetroffen.

Haar vrienden belden de politie nadat ze de vreselijke foto en andere schokkende berichten laat op de avond gepost had.

De politie wekte haar vader en hij vond haar dood in haar kamer, omringd door knuffeldieren.

Ze liet handgeschreven briefjes achter waarin ze haar zelfmoord aankondigde en de naam van haar pestkop noemde.

Uit een onderzoek bleek dat ze met het schoolpersoneel had gepraat over haar vader Christopher Scatterson, van wie ze zei dat hij “soms op zijn kamer zat te huilen.”

Sergeant Ross Dryden van de politie van Cheshire wekte de vader op 22 april rond 3:45 ’s ochtends. De agent hoorde een “luide kreet” in het huis, alvorens hij haar nog wanhopig probeerde te reanimeren.

De eerste hulpverleners kwamen ter plaatse, maar konden niet meer doen dan haar enige tijd later dood verklaren. Ze merkten dat ze met een pen de woorden RIP op haar voet had geschreven en gekerfd.

Op haar iPad vonden ze gemene berichtjes en een groepsfoto waarin het gezicht van het meisje uitgeknipt was.

Haar vrienden vertelden de politie dat ze zich eerder al verwond had.

Diezelfde vrienden ontkenden echter dat ze gepest werd. Lerares Sarah Baron getuigde tijdens het onderzoek: “Ze leek gewoon een kind dat zich teveel aantrok voor haar leeftijd. De school was zich naar verluidt niet bewust van incidenten tussen het meisje en andere leerlingen.

DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT ZODAT MENSEN DE SIGNALEN VAN PESTEN BIJ KINDEREN SNEL ZOUDEN OPMERKEN EN KUNNEN INGRIJPEN VOOR HET TE LAAT IS.