Zoek
Sluit dit zoekvak.

109-jarige vrouw: Wegblijven van mannen is het geheim voor een lang en gelukkig leven.

Er bestaan heel wat theorieën over geheimen voor een lang en gelukkig leven. Gezond eten, sporten, goede genen, een rijk gevuld sociaal leven, economische stabiliteit, dat zijn zeker allemaal dingen die ertoe bijdragen dat je langer leeft.

Maar dit gezegd zijnde, wie kan dit beter weten dan iemand die meer dan 100 jaar leefde?

Susannah Mushatt Jones, die 116 jaar oud werd, beweerde dat ze zo oud werd doordat ze regelmatig spek at. Het debat waarom sommige mensen zo oud worden en anderen niet zal wellicht nooit beslecht worden … Of toch wel?

In 2015 voerde “Holiday Retirement” een onderzoek uit bij Engelstalige mensen die ouder dan 100 jaar waren. De vragen concentreerden zich over hun mening waarom ze zo oud waren geworden.

De meeste feedback was zoals verwacht. Mensen spraken over tijd doorbrengen met hun familie, vanaf jonge leeftijd geld sparen, actief blijven en problemen aanpakken in plaats van alles op z’n beloop te laten – eigenlijk alles bouwstenen voor een rijk en vol leven.

Maar het minst verwachte antwoord kwam van Jesse Gallan, een 109-jarige Schotse vrouw. Ze werd geboren op een boerderij in Kintore als een van zes zussen in een familie met zeven kinderen.

Jessie ging naar school maar stopte om te beginnen werken – eerst als kokkin op een boerderij en later als schoonmaakster voor een rijke zakenman.

Na haar loopbaan in de dienstenindustrie verhuisde Jessie naar The Crosby House, een bejaardentehuis. Gillian Bennett, een van haar verzorgers, zei op dat moment: “Jessie is een prachtige vrouw. Ze heeft haar beste vriendin hier, Sarah Jane, en ze zijn altijd samen. Ze houdt van haar muziek en is een erg onafhankelijke persoon. Ze wandelt altijd rond.”

Enige tijd later zou Jessie overlijden op 109-jarige leeftijd. Haar geheim voor haar lange leven, was iets wat we nog nooit gehoord hadden.

“Mijn geheim voor een lang leven was wegblijven van mannen”, adviseerde Gallan. “Ze zorgen gewoon voor meer problemen dan ze waard zijn.”

Hoewel heel wat vrouwen het met haar eens zullen zijn, had ze ook nog een dieet tip voor de mensheid.

“Ik hou van mijn havermoutpap. Dat heb ik heel mijn leven gegeten”, legde ze uit.

Dames, zijn jullie het eens met het advies van Jessie? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!

https://youtu.be/RAJwZAo1-2s
[fblike]