Search
Close this search box.

10-jarige jongen sterft één uur na zwemmen in zwembad – alle ouders moeten dit weten

Cassandra Jackson en haar 10-jaar oude zoon Johnny hadden een plezante dag gepland: ze zouden een zwembad gaan bezoeken niet ver van hun huis. Na uren spelen en ploeteren, was het tijd om naar huis te gaan. Johnny begon zich ziek te voelen, en vertelde zijn moeder dat hij zich slaperig voelde. Ze reageerde niet onmiddellijk en ging er van uit dat hij vermoeid was van de hele dag in de zon te spelen. De jongen ging naar zijn kamer om te rusten. Een uur later, ging Cassandra bij hem kijken. Ze zag dat zijn mond onder het schuim zat – en dat hij niet meer ademde, aldus NBC.

Cassandra snelde haar het ziekenhuis, maar het was al te laat. Johnny haalde het niet. Toen de dokters hem onderzochten, stelden ze de doodsoorzaak vast: verstikking door verdrinking. Cassandra was in shock en begreep niet hoe dit kon gebeuren.

Dit uiterst ongewone fenomeen wordt ‘late’ of ‘droge’ verdrinking genoemd, en kan gebeuren tot 72 uur na het nemen van een bad of het inslikken van water. Het kan zowel bij kinderen als volwassenen gebeuren, alhoewel kinderen een groter risico lopen.

Droge verdrinking beschadigt de longen en verhindert de essentiële functie van de longen: zuurstof naar het bloed sturen, en kooldioxide uit het bloed houden. Het vreselijke hieraan is dat het effect zich kan uitstellen en later opduiken als verstikking.

“Ik wist nooit dat een kind gewoon kon wandelen en en praten met hun longen vol water,” vertelde Cassandra Jackson aan Todaysshow.com.

“Hij was een erg lieve jongen. Boordevol leven. Hij was mijn kleine man.”

Als je deze symptomen herkent en onmiddellijk naar de dokter gaat, kunnen levens gered worden. Dokters raden eerst en vooral aan om deze drie symptomen in de gaten te houden. Deze kunnen namelijk aantonen dat de hersenen niet genoeg zuurstof krijgen.

De symptomen zijn

* Moeilijkheden bij het ademhalen
* Extreme vermoeidheid
* Veranderingen in gedrag. Bijvoorbeeld, het kind is abnormaal humeurig of strijdlustig.

Deze tragische gebeurtenis brak mijn hart. Geen enkele ouder zou zoiets tragisch mogen meemaken. Daarom is het zo belangrijk dat elke ouder dit leest. Vooral met de zomer in aantocht.

Samen kunnen we deze boodschap verspreiden, om het risico op een dergelijke tragische gebeurtenis te vermijden. Als het delen van dit bericht een leven kan redden, is het de moeite waard om het gewoon te doen.

Bekijk een nieuwsbericht over een gelijkaardig incident:
[fblike]